VLADO KOS/CROPIX Cropix
Remi nije bio dovoljan

Schmid spriječio senzaciju u Njemačkoj: Odličnim Našićanima na kraju presudio domaći poraz

U uzvratu u Njemačkoj nakon -2 u Našicama Nexe odigralo egal 27:27 s RN Löwenom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. ožujak 2021. 20:47

RN Löwen – Nexe 27:27 (14:12)

HEIDELLBERG SNP Dome. Bez gledatelja. Suci: Harabagiu i Stanescu (Rumunjska)

RN LÖWEN: Palicka (10), Spath, Katsigiannis; Schmid 6, Gensheimer, Veigel, Kirkeloke, Lagarde 1, Petrail, Tollbring 7 (2), Ahonuansou 2, Lagergren 3, Gislasson, Nielsen, Nilsson 2, Kolbacher 4.

Trener Martin Schwalb.

NEXE: Car (8+1), Radovanović (3+1); Bakić 2, Mileta 1, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Jelinić 1, Vida, Manci Mičević 1, Blažević, Severec 1, Pešić 7, Kević 7 (6), Tomić, Jaganjac 5, Pribetić.

Trener Branko Tamše.

Odlični Našičani nažalost nisu uspjeli. S egalom u uzvartu presudio im je poraz u Našicama koji nisu zaslužili. To je šteta, jer bili su ravnopravni s Löwenom koji se ne bi spasio da nije imao fenomenalnog Andyja Schmida.

Makar je Löwen iz Našica ponio plus 2 utakmica je bila otvorena, jer Nijemci nikako nisu bili dominantni. To se pokazalo i na startu uzvrata u Heidelbergu. Odlično su se držali, makar su od samog starta morali stizati prednost domaćina koja je u jednom trenutku prvog dijela bila i na +4. No, Nexe se vratilo, Bakić je na 12:11 za domaće imao kontru za izjednačenje, ali se spetljao, lopta mu je ispala, pa je umjesto egala poluvrijeme završilo na -2 za Nexe.

Obrana Našičana bila je ključ dobrog ulaska u utakmicu. Protiv momačdi kao Löwen teško je sve braniti, a Nexe se nije uspjelo obraniti od odličnih otvaranja Kolbachera na crti kojeg su loptama zatrpavali Schmid i Lagergren. Uz to s nekoliko laganih golova Tollbringa nakon grešaka napada Nexea, Löwen je dobio mir u igri. Trebalo je biti strpljiv, a brz, jer je njemački tim mijenjao čak tri igrača obrana – napad i tako bitno usporavao inače svoj opasan ritam. Nexe je imalo šansu ubrzati, izgledalo je u tim trenucima bolje i da nije bilo grešaka, tko zna…

Kević je sjajno izvodio sedmerce, bilo je strpljenja u nastavku više nego u prvom dijelu, pa se Nexe držalo na -1 do -2 i čekao priliku. Plan je kvarilo trostruko isključenje Mrđenovića, no Nexe je u 41. minuti serijom Pešića došlo do 18:18, a brzo i do prvog vodstva. Löwen u panici, Schwalb zove time out. Ulazi Gensheimer, Car mu brani penal, ali dvije šanse za plus 2 Nexe ne koristi i Schmid serijom od tri komada vodi domaće na 21:20. Tamše time out. Ali Schmid ne staje, vodi Löwen na +3, šest golova je zabio za osam minuta! Vraća se Nexe na egal 27:27 u posljednjoj minuti, ali dalje nije išlo.

Linker
22. rujan 2024 05:37