UROS HOCEVAR/KOLEKTIFF
ZAVRŠNICA SEHA LIGE

Rukometni spektakl u Višnjiku: Zagrebaši imaju savršen motiv - pobijediti prvaka Europe!

Polufinale otvaraju Meškov i Veszprem u 18 sati, a Zagreb igra protiv Vardara u 20.30
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. rujan 2020. 14:05

U drugom večerašnjem polufinalu PPD Zagreb igra protiv prvaka Europe Vardara. Nakon priprema koje su završile neugodnim porazom u Szegedu, za zagrebaše je to utakmica u kojoj treba nešto pokazati, nešto vrijedno finala.
Igor Vori, trener PPD Zagreba kaže da je momčad spremna, ali uz dvije opaske.


- Ozlijeđen nam je Marin Šipić, Božović ima problema s ramenom, ali nadam se da ćemo osim bez Šipića biti OK.
Uoči susreta s velikim rivalom trener zagrebaša će reći:


- Zagreb je institucija, i uvijek teži najboljem. U sličnoj smo situaciji kao i Vardar. Puno je promjena, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i to je veliki motiv za nas. Vardar ima pobjednički karakter koji izuzetno respektiramo.
Osvrnuo se i na protekli period.


- Bilo je dobrih momenata u pripremama, bilo je i onih drugih.


Mislim da smo nakon svega spremni za ovu završnicu - kaže Vori.
Nadopunio ga je novi Zagrebov kapetan Matej Ašanin:


- Analizirali smo Vardar. Bit će tvrdo to je jedino što mogu sigurno reći. Velika nam je želja dobiti na samopouzdanju i ući u finale. Ovo je vrlo jak turnir, najbolji test za Ligu prvaka. Dobiti prvaka Europe... mislim da bolji motiv ne treba.

Autobusom iz Skoplja

Vardar je stigao iz Skoplja autobusom. No, dobri su kaže njihov trener Stevče Alušovski.


- Ovo je specijalni F4, na početku sezone. Mi smo tim sa 9 novih igrača. Zadovoljan sam s rosterom i činjenicom da smo tu i deveti puta. Bog nas je pogledao protiv Nexe, sreću smo imali, ali sreću treba i zaslužiti. Nadam se da ćemo sada biti puno bolji nego protiv Nexea. Ako damo što možemo nadam se da će biti dovoljno da budemo pobjednici ovog F4 - optimist je Vardarov šef.


A iskusni Timur Dibirov jedini igrač u povijesti SEHA lige koji je na svih 9 završnica, sa pet naslova uoči susreta sa Zagrebom kaže:


- Jako je teško s deset novih igrača reći mi smo ti koji to trebamo osvojiti. Ovaj i onaj Vardar ne treba uspoređivati. Moramo napredovati. I Nexe je pokazalo da ne ide uvijek dalje bolja momčad. Tako gledam na F4, dakle uvijek je sve moguće ako zaslužiš..


Niste kompletni, korona vas muči?


- Fali nam Stoilov, on nije samo običan kapetan, on je srce ove momčadi. Oslabljeni smo sigurno, možemo li bez njega - možemo.


U svakom slučaju čeka nas veliki obračun u Višnjiku danas. Pred 600 gledatelja, jer u dvorani može biti najviše 1.000 ljudi. Bolje išta nego ništa.


- Puno smo detalja morali posložiti, ali ovaj turnir može biti primjer nadolazećim europskim natjecanjima - rekao je direktor lige Siniša Ostojić.

Linker
26. lipanj 2024 11:02