AFP
TURSKA - HRVATSKA 22-32

Rukometaši s pola snage prošli Ankaru i praktički osigurali Euro u Poljskoj!

Najefikasniji su bili Kopljar i Čupić sa šest pogodaka, a Duvnjaka je vrlo dobro 'glumio' Karačić
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. studeni 2014. 17:50

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je i u drugom nastupu u ciklusu kvalifikacija za EP-u Poljskoj 2018. Nakon Nizozemske u Koprivnici , u Ankari su pobijedili Tursku rezultatom 32-22.

Daleko od toga da je to bila rukometna rapsodija, upravo suprotno. Iako su igrali maksimalno ozbiljno protiv objektivno slabijeg suparnika, našim se dečkima teško bilo istinski motivirati za utakmicu u kojoj je pobjeda upisana i prije puta u Tursku. Unatoč većem broju tehničkih pogrešaka Golužini su se igrači nakon 20-ak minuta odvojili na pet razlike, prvi puta na 7-12. Uglavno dobrom obranom i odličnim blokom suprotstavili su se Turcima koji su pokušavali udarcima izvana, a onda bi to rezultiralo laganim pogocima iz kontre.

Rastrčani Čupić u prvom je dijelu zabio pet pogodaka, Karačić je dodao tri dok je s druge strane najveću prijetnju predstavljao Ramazan Döne, najbolji turski igrač, koji je u prvoj utakmici Norvežanima zabio čak 13 golova. Dakako, naši su upravo njemu posvetili najveću pažnju čime su otupili suparnikovo najjače oružje.

Izostanak Domagoja Duvnjaka nije se uopće osjetio jer su lopte Igora Karačića u pravilu “imale oči”. Početkom drugog dijela probudio se u napadu Marko Kopljar, vrlo je brzo u nizu zabio pet komada, prednost je lagano rasla iz minute u minutu kako i dolikuje utakmici između suparnika tako različite kvalitete.

Točno nakon deset minuta igre u drugom dijelu razlika je povćana na deset (13-23) te je posljednjih dvadeset minuta proteklo u revijalnom tonu.

Ako ćemo iskreno, bila je to jedna od onih utakmica u kojoj je najvažnije da se neki od igrača na ozlijedi. Srećom, to se nije dogodilo, svi su se sa ekspedicije u Ankari vratili živi i zdravi.

U ovom mini ciklusu izbornik Slavko Goluža provjerio je kako ‘dišu’ igrači, tijekom studenog i prosinca pratit će ih u njihovim klubovima da bi zatim imao najteži posao izbora najboljih za odlazak na SP u Katru.

Naši su dečki u Ankari imali skromnu, ali vrijednu potporu desetak navijača iz hrvatske ambasade.

Kvalifikacije se nastavljaju tek u travnju sljedeće godine gostovanjem u Norveškoj, koja je, kao i Hrvatska, također upisala drugu pobjedu. Bili su bolji od Nizozemske rezultatom 30-22. Nizozemci i Turci pohrvat će se za utješno treće mjesto dok će naši i ‘vikinzi’ sigurno u Poljsku 2016.

Linker
24. rujan 2024 01:23