SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
SEHA GAZPROM LIGA

Čista desetka uoči europskog ispita! Hrvatski prvak deklasirao Slovake, ali u četvrtak stiže pravi izazov

U prvom nastupu XI. sezone SEHA lige PPD Zagreb uvjerljiv protiv slovačkog Tatrana
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. veljača 2022. 22:28

PPD ZAGREB – TATRAN 36:26 (17:11)

PPD ZAGREB: Slavić (9), Ivić (4+1); Šipić 4, Vistorop 1, Ćavar 8, Mandić 3, Faljić 2, Gojun, Srna 4, Klis 1, Musa 3, Matanović 2, Čupić 4 (2), Kavčić 1, Obranović, Leimeter 3. Trener Ivica Obrvan

TATRAN: Colodeti (6), Leben; Rabek 10 (5), Santos, Pacheco 2, Linhares 5, Recicar 1, Fenar 2, Antl, Kasatkin 3, Lopez 1, Davidović 2, Čarapkin. Trener Radoslav Antl

SEDMERCI: PPD Zagreb 3 (2), Tatran 6 (5)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 6 minuta (Musa 15, Leimeter 17, Srna 54), Tatran 2 minute (Santos 5)

IGRAČ UTAKMICE: Davor Ćavar

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 200. Suci: Pandžić i Mosorinski (Srbija)


Rutinska pobjeda Zagreba na startu nove SEHA sezone. Slovački prvak je znao pobjeđivati u Zagrebu, ali ovaj puta nije imao šanse.

Tatran je došao na otvaranju nove SEHA sezone, a nakon lošeg nastupa u Trogiru u kojem je Zagreb prošao samo sa tri gola razlike u četvrtfinale Kupa. Bilo je jasno da se zagrebaši moraju uozbiljiti posebno zbog činjenice da slijede sve ozbiljnije utakmice, a ponajviše dolazak Szegeda u Ligi prvaka u četvrtak.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Zagreb je izgledao korektno, malo manje obrambeno, malo više napadački što sugerira broj golova na poluvremenu. Obrvan je bio bez Klarice i Mandića na golu, u sastavu su bili Faljić i Klis. Faljića smo vidjeli u sredi obrane sa Srnom umjesto Muse i Gojuna koji su startali. Startao je Kavčić, na kraju bio i desni vanjski umjesto Leimetera, pa smo vidjeli Šipića u obrani kao dvojku, što je također nešto novo. Zabijeno je 17 golova, da su Mandić i Šipić zabili zicere, a Čupić penal Zagreb bi bio na 20 golova što bi bilo više nego dobro. Obrana je solidna s tim da su se vanjski igrači Tatrana previše zatrčavali i pucali po golu dobro raspoloženog Slavića, a to se protiv Szegeda ipak ne bi smjelo pustiti. No, Zagrebu se malo što može prigovoriti, jer izgledao je sigurno, a to nije nebitna stvar u ovom trenutku.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Dosljedan je u koncepciji Zagreb bio u nastavku, Obrvan je izrotirao cijelu momčad. Izgledalo je sa smislom, makar je bilo i padova, ali padao je i Tatran, pa je u 51. minuti pao na -10 (30:20) i sve je bilo jasno. Tako je i završilo.

- Zadovoljan sam pobjedom, ona je bila prvi cilj. Momčad se skupila nakon duge stanke, to se vidi i jako bi nam dobro došle ovakve još dvije utakmice pred Ligu prvaka, ali što je tu je. Fali nam malo sigurnosti, to se vidjelo kod zicera, ali dali smo priliku svima i mogu biti jako zadovoljan - riječi su Ivice Obrvana trenera Zagreba.

U drugom kolu Zagreb gostuje kod Partizana, datum se još ne zna, ali se zna da 22. ožujka u Zagreb dolazi Pelister.

U Zagrebovoj skupini prije ove odigran je i susret Partizana i Pelistera u kojem su Makedonci slavili u Beogradu 25:23.

Linker
24. travanj 2024 06:39