Goran Perkovac

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
HORVATOV NASLJEDNIK

Velika najava novog izbornika Hrvatske: ‘Zaslužio sam ovo, idemo vratiti Hrvatsku u svjetski vrh!‘

‘Ushićen sam. Nakon toliko godina kad sam pri svakom izboru bio u igri, konačno se i to dogodilo‘.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 01. veljača 2023. 18:00

Brže no što smo možda očekivali, donesena je krucijalna odluka za budućnost hrvatskog rukometa. Nasljednjik Hrvoja Horvata je kapetan zlatne reprezentacije iz Atlante 1996. Goran Perkovac. Za srijedu je bio najavljen sastanak UO HRS-a na kojem je jedina točka dnevnog reda bila diskusija o nastupu i plasmanu hrvatskih rukometaša na SP-u u Švedskoj na kojem je ostvareno nezadovoljavajuće deveto mjesto. Uoči turnira odgovorni u HRS-u su kao jedini pravi cilj postavili plasman u četvrtfinale i osiguravanje mjesta u kvalifikacijama za OI u Parizu sljedeće godine. Planovi su se, znaju svi, izjalovili. I tako je već nekoliko godina u nizu te je izvještaj koordinatora Line Červara imao donijeti "pravorijek" - što i kako dalje.

Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika HRS-a. To su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet. Što se ovog posljednjeg tiče - "povratak na mjesto zločina".

Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške reprezentacije. Isto tako, na Červarov prijedlog, koji je podržao i "Bog", dopredsjednik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. Dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.

image
JACQUES DEMARTHON Afp

Perkovac je vrlo spremno prihvatio ponudu, nije nimalo dvojio, isijavao je srećom:

- Zadovoljstvo je nemjerljivo, ushićen sam. Nakon toliko godina kad sam pri svakom izboru bio u igri, uvijek u užem izboru, konačno se i to dogodilo. Mislim da sam tako nešto zaslužio predanim trenerskim radom svih ovih godina. Konačno. Zahvaljujem se odgovornima što je izbor pao na mene, odmah prianjam poslu iako sam već desetak dana "unutra" i razmišljam što i kako ću budem li izabran. Svim srcem ulazim u ovaj posao kojeg sam godinama sanjao. Vremana je malo, dat ću sve od sebe da vratimo dostojanstvo reprezentaciji koja je u zadnje vrijeme posustala.

Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.

Linker
23. travanj 2024 17:58