Nikolaj Jacobsen, danski izbornik

 ANTE CIZMIC Cropix
MALA POVIJEST KRAĐA

Šest ekstremnih primjera pothvata protiv Hrvatske: Danci, analizirajte ovo! Možda se zacrvenite...

Počelo je još u Portugalu i Ateni, samo što tada nisu uspjeli
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2023. 22:01

Evo dragim Dancima argumenti o njihovom pothvatima protiv Hrvatske na mnogim velikim natjecanjima. Samo ekstremni jer oni drugi ne stanu na papir. Možda će se netko zacrveniti zbog toga, valjda...

Danski TV2 koji godinama prati reprezentaciju prije neki dan je krenuo u eter s viješću koja je stara pet godina minimalno, koja je svojevremeno procesuirana i završena, a koja glasi da je osam sudačkih parova umiješano u namještanje rezultata što je prijavilo sedam kladionica svojedobno preko Sport Radara koji je u EHF-u zadužen za praćenje takvih stvari. I sad logično shvaćate kakve to veze ima sa sadašnjim trenutkom. Treba samo zbrojiti dva i dva, kada već IHF ne zna.

Bolje bi bilo da su pošteno analizirali neke druge situacije, čiste crno na bijelo, na koje se usput mi nismo žalili nikad. Oni vjerojatno bi i plakali IHF-u u kojem je nekad Ramon Gallego jako dobro znao kako suci idu i na koju stranu. A danas to zna Norvežanin, Per Morten Sodal, aktualni šef sudaca IHF-a.

1. Finale SP 2003. i OI 2004.

U Portugalu kada su Boye i Jensen sramotno "navijali" za Njemačku, kao i u finalu Olimpijskih igra (!?), ali nas nisu uspjeli srušiti. "Navijati" u finalu OI za bilo koga je - bolesno. Taj isti Jensen danas je u sudačkoj komisiji IHF-a.

2. Polufinale EP 2014.

Igrali smo protiv Danaca u Herningu, sudili su Gejpel i Helbig, vodili smo dva razlike na poluvremenu, iako smo bili puno bolji, da bi onda Nijemci "ugasili svjetlo", slučajno (pitati Čupića)... To je ona utakmica nakon koje je Nikola Karabatić kao neutralni promatrač rekao: "Ovo stvarno nema smisla, dobit ćemo Dance u finalu 10 razlike". I dobili su ih.

3. SP u Njemačkoj 2019.

U drugom krugu protiv domaćina Nijemaca sidili su nam Danci Gjeding i Hansen, dok mi u finišu gubimo, uz čuđenje cijele dvorane u Kölnu (pitati Karačića). Tada je Červar na konferenciji za novinare napravio skandal, ali - pogađate - nije se dogodilo ništa i Danska je otišla na svjetski tron.

4. Finale SP 2009.

U Zagrebu nam je za svJetsko zlato protiv Francuske sudio tada treći danski par Olessen - Pedersen. Kako su sudili treba pitate naše igrače, kojima su poslije poraza rekli "sami pali - sami se ubili". Kao da je finale svaki drugi dan, kao da boljih sudaca od tih Olesena i Pedersena nema. I zato sada potpisujemo da će Danskoj suditi Francuzi kada bude trebalo.

5. Finale Eura 2008.

Još jedan susret Hrvatske i Danske u kojem španjolski suci Huelin i Breto kada smo bili u zamahu da ih prestignemo isključuju Linu Červara i završavaju utakmicu, dok Davor Dominiković luduje jer finale ne igra svaki dan, ljut na cijeli svijet...

6. SP u Švedskoj 2023.

Utakmica u Malmöu, drugi krug Svjetskog prvenstva, skandal koji uopće ne treba analizirati jer Gallego takve suce mora poslati odmah kući i ne dozvoliti im više nikad da dođu na ovakvo natjecanje.

E, sve to su trebali analizirati Danci. Ali oni nemaju srama, oni su samo fini i uglađeni, širokih shvaćanja života, ne samo rukometa. A mi smo... Mi smo "mali miševi" koji uvijek i svakome trebamo spustiti glavu...

Linker
23. travanj 2024 23:00