Mathias Gidsel, Magnus Saustrup Jensen, Jakov Gojun i Domagoj Duvnjak

 ANTE CIZMIC Cropix
POZIVAJU NA OPREZ

Nijemci posebno istaknuli jednog Hrvata: ‘Dobro nas poznaje, a sada ima i novu ulogu u momčadi‘

‘Doživio je već puno toga u reprezentaciji, a sada ih čeka težak posao u drugom krugu‘
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 17. siječanj 2024. 23:07

Nakon odigranih sinoćnjih utakmica formirale su se dvije skupine za nastavak Europskog prvenstva u rukometu. Hrvatsku tako čeka ogled s Francuskom, Mađarskom, Islandom i domaćinom Njemačkom.

Nijemci su porazom od Francuza zakomplicirali situaciju za daljnju fazu i više nemaju prava na kiks. Tamošnji mediji s poštovanjem pišu o Hrvatskoj i shvaćaju da je pred izabranicima Alfreda Gislasona težak posao.

Prvenstveno naglašavaju ulogu Domagoja Duvnjaka koji od 2014. nastupa za Kiel, a pet godina je proveo i u HSV-u.

„Srce momčadi nedvojbeno je Duvnjak, za kojeg će utakmice u Kölnu vjerojatno biti posebne zbog raznih vrhunaca karijere u Lanxess Areni. Sjećanja se vraćaju i na dvoboj glavne runde 2019. godine, koji je njemačka momčad dobila malom razlikom (21:20).”, piše njemački Kicker.

Welt isto tako piše, da se Hrvatska dobro prilagodila atmosferi u Njemačkoj, a naglasili su i Duvnjakov odnos prema organizatoru. Duvnjak je izjavio da reprezentacija „ovdje uživa”.

- Zapravo sam bez riječi. Nevjerojatno da je svaka dvorana rasprodana, svaka utakmica je rasprodana. U Mannheimu smo bili šest-sedam dana i imali smo sve što nam je trebalo. A siguran sam da će tako biti i u Kölnu – rekao je 35-godišnji Hrvat.

Isti medij piše kako igrač Kiela sada ima „novu ulogu u momčadi”.

„Srednji vanjski dugo je sjedio na klupi. Uloga svjetskog rukometaša iz 2013. sada je promijenjena. Ima već 35 godina, doživio je već puno toga pogotovo u reprezentaciji, a sada njegovu ekipu čeka težak posao u drugom krugu.”, pišu Nijemci.

Vođa Hrvatske reprezentacije još je dodao kako „uživa u novoj ulozi”.

- Samo želim pomoći ovim mladim igračima. Pokušavam pokazati da je ovo samo sport. Volim biti na terenu, bilo da sjedim ili igram. Sada je vrijeme na mladim igračima da se bore – zaključio je Duvnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:45