JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
RUKOMETNA KATASTROFA

Nevjerojatan peh, Hrvatska ostala bez 5 važnih igrača za SP! Evo kako bi trebala izgledati ‘nova momčad‘

Veliki problemi za našu rukometnu reprezentaciju uoči SP-a koje će se održati u siječnju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. studeni 2022. 06:34

Manje od dva mjeseca je ostalo do SP rukometaša koje će se igrati u Poljskoj i Švedskoj. Hrvatska će igrati u Švedskoj, u skupini u Jonkopingu, a protivnici će nam biti Egipat, Maroko i SAD. Izbornik Hrvoje Horvat već sada je u velikim problemima oko sastavljanja reprezentacije, jer samo posljednjih dana je, kako stvari stoje, ostao bez petorice važnih igrača!

David Mandić je ozlijedio preponu, mora na operaciju, ne može igrati ni za Melsungen i jako će nam nedostajati na lijevom krilu.

Ivan Čupić ima problema s koljenom. Veliko je pitanje koliko će to koljeno biti u stanju izdržati napor velikog natjecanja kakvo je SP, jer povijest je pokazala da ‘čekanje‘ ozlijeđenih nikad nije bio dobar recept, ma kako se oni zvali i što predstavljali reprezentaciji.

image

Izbornik Hrvoje Horvat

JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff

Ivan Pešić naš prvi vratar ima isto problema s preponom, nije dobro, pokušao je prije neki dan braniti za Nantes, ali to je bilo uz dosta bola i ta bol po svemu sudeći nestati neće, a mučiti igrača u tom stanju nema smisla.

Ozlijeđen je i Marko Mamić i to već duže, nikako da se skrpa i odigra turnir kako je igrao na SP u Francuskoj 2017. godine. Po svemu sudeći ni on neće biti u kombinaciji za SP.

A sada se ozlijedio i Halil Jaganjac. Čovjek bi rekao da mu ni vlak ne može ništa, no rame je iskočilo u Erlangenu i iz Njemačke su poručili da do kraja godine sigurno neće igrati, a to vjerojatno znači ni na SP-u u Švedskoj koje je samo dva tjedna kasnije.

Situacija je loša, a nastavak Lige prvaka i domaćih natjecanja slijedi i veliko je pitanje kako će biti do okupljanja u siječnju. Izbornik Horvat morat će vući poteze. Na golu je to Šego, drugog će vjerojatno birati između Kuzmanovića, Pilipovića i Slavića. Na desnom krilu je Glavaš, drugog tražimo i vjerojatno ćemo ga naći u Mileti. Na lijevom vanjskom su sudeći po utakmicama nedavno u kvalifikacija prvi u izboru Duvnjak i Lučin, na sredini Cindrić i Karačić, a tko bi uz njih mogao još, vidjet ćemo. Tu su Srna, Šarac za oba pravca idealni… Na lijevom krilu je Jelinić, tu su dodaci Mihić ili Štrlek ovisno o odluci izbornika.

Od plakanja nema svrhe, moramo se stisnuti i napraviti najbolje, a to je biti među sedam u Švedskoj. To je posao samo za hrabre i tko zna što nas još u njemu uopće čeka. Nikoga ozljede kada prođe SP neće zanimati, jer u pitanju su OI.

Linker
20. travanj 2024 02:15