Dominik Kuzmanović

 INA FASSBENDER Afp
REAKCIJE POBJEDNIKA

Kuzmanović: U budućnosti ćemo se boriti za medalje! Duvnjak: Tužan sam, moramo priznati jednu stvar

‘Kako je počelo, tako je i završilo - slavlje. Ali sve ovo između treba analizirati‘
Piše: SNObjavljeno: 24. siječanj 2024. 22:25

Dominik Kuzmanović upisao je najimpresivniju vratarsku partiju na Europskom prvenstvu! Pred budnim očima domaće publike u Kolnu, hrvatski golman redom je branio sve što se braniti može, pa i ono što se ne ‘skida‘ svaki dan. Čak 22 obrane upisao je Kuzmanović, time zaradio i nagradu igrača utakmice u 30:24 pobjedi Hrvatske nad Njemačkom.

Za Hrvatsku ovdje završava priča na njemačkoj smotri, a Kuzmanović se osvrnuo na kompletnu situaciju pred kamerama RTL-a.

- Ne znam što bih rekao. Krenulo je dobro tako je i završilo. Nažalost, ovo između... Moramo hladne glave vidjeti gdje smo griješili, no ovo je dobar zalog za budućnost. Bila je ovo utakmica bez rezultatskog značaja, možda nam je to olakšalo. No, u svakoj utakmici smo davali sve od sebe, nešto nije valjalo tijekom turnira. Danas se sve poklopilo kao i u prvoj utakmici sa Španjolcima. Morat ćemo analizirati pogreške.

Posložili su se svi rezultati, ispada da nas je ‘kiks‘ protiv Islanda stajao prolaska u polufinale.

- Tko zna što bi bilo da smo mi pobijedili, možda bi nešto bilo drukčije. Lako je pričati što bi bilo kad sve završi.. Moje mišljenje je da smo trebali zaslužiti polufinale, ali nismo to zaslužili. Vjerujem da ćemo se u budućnosti boriti za medalje. Ja sam optimističan. Imamo sjajne igrače, mislim da ćemo se brzo "poštimati". Brzo su kvalifikacije... Ne znam što nosi budućnost, ali možemo biti pozitivni i vjerovati u uspjeh.

Dojmove je sažeo i Domagoj Duvnjak, koji je s četiri pogotka upisao svoju najefektniju partiju na turniru.

Malo sam tužan i razočaran. Moram priznati da Njemačka vjerojatno nije bila na sto posto jer je ušla u polufinale. Dominik? Što je radio... Vjerojatno ne možeš izgubiti utakmicu. Bili smo dosta rastrčani u napadu, nadam se da je s Lučinom sve u redu i da se nitko nije ozlijedio. Neka smo s pobjedom završili prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 06:34