ANTE CIZMIC Cropix
GORAN ŠPREM

‘Kakav umor? Nismo došli na Copacabanu. Hrvatska je imala tri glupe, juniorske pogreške..‘

Bivši reprezentativci ukazali su na probleme u igri Perkovčevihi zabranika: ‘Ne treba sipati kamenje‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 20. siječanj 2024. 22:50

Hrvatska rukometna reprezentacija zakazala je u ključnoj utakmici protiv Mađarske na Europskom prvenstvu. U RTL-ovoj emisiji nakon utakmice Jakov Gojun i Goran Šprem razočarano su prokomentirali susret.

- Do sad smo davali podršku, ali danas smo izgledali kao da igramo za od 9. do 12. mjesta. Govor tijela bio je katastrofalan kod naših igrača. Mađarima je prolazilo sve, Banhidi, Bodo, nismo bili pravi. Pristup nije bio dobar. Ne možemo živjeti od slave pobjede protiv Španjolske i što smo igrali korektno protiv Francuske - započeo je Gojun.

- Ne može se tako! Moraš dati 300 posto. Ne kažem da nisu dali, ali psihički nisu bili spremni. Umor? Nikola Karabatić ima 40 godina i igra 45 minuta. Ne smije se nitko vaditi na umor. Mi šest na šest nismo još dovoljno dobri. Protiv Francuske smo zabijali lagane golove, ali danas to nije bio slučaj - nastavio je bivši hrvatski reprezentativac.

- Mislim da trenutačno nemamo kvalitetu za polufinale. Mladost imamo, budućnost imamo, ali ne možemo s deset, dvanaest grešaka dobiti velike ekipe. I uz to ne trčimo. Mađari nisu velika ekipa i njih smo morali pobijediti - zaključio je Gojun.

U jednako frustriranom i utučenom tonu nastavio je i Šprem.

- Bili smo loši u svim segmentima. Mi smo danas igrali kao da igramo rukomet od prije 15 godina. Nešto staneš, pa se namjestiš, pa opet staneš... Nismo trčali i prestali smo raditi sve dobro što smo radili čitav turnir. Vratimo se, povedemo, ali nismo trčali, nismo radili i radili smo puno pogrešaka. Imali smo tri baš glupe greške, juniorske. U zadnjih pet minuta smo im tri lopte dali u ruke. Ne bave se rukometom od jučer, napravili su svi milijun dodavanja i onda ti se dogodi da daš njima loptu - rekao je naš čuveni rukometaš pa negirao iscrpljenost kao razlog poraza.

- Umor? Bespredmetno mi je pričati o umoru jer je svim reprezentacijama isto. Nismo došli na Copacabanu, nego na Europskog prvenstvo. Nemojmo sad drvlje i kamenje, smjenjivati i kritizirati, ali moramo reći da danas jednostavno nije bilo dobro. Nismo bili u utakmici - zaključio je Šprem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:51