Andreas Wolff

 ANTE CIZMIC Cropix
POLUFINALE IM JE BLIZU

Junak Njemačke najavio veliki okršaj u kojem Hrvatskoj odgovara - poraz: ‘Gdje je Duvnjak, tu je odlična momčad‘

‘Nosi nas silna energija s tribina i vjerujem da ćemo uspjeti doći do polufinala‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 00:00

Nijemci su blizu polufinala. Nama da budemo sigurni u OI kvalifikacije paše čak i poraz u posljednjem nastupu, ali naravno da ni svaki poraz nije isti. Nijemcima treba pobjeda za svaku sigurnost, ali kako igramo posljednji tog dana oni će prije te utakmice znati što im treba konkretno, jer ako Austrija i Mađarska izgube, onda im ni ta utakmica s nama neće biti važna, jer već će biti u polufinalu.

- Drago mi je da su me dečki iznijeli kroz prvo poluvrijeme u kojem protiv Mađara nisam obranio ništa. Jako, jako smo zahvalni što su svi danas došli u dvoranu i bodrili nas. Samo zahvaljujući publici uspjeli smo dobiti današnju utakmicu i sada smo blizu polufinala - kaže Andreas Wolff, apsolutni njemački junak posljednjih dana koji je u drugom dijelu s Mađarima vratio sve što nije uspio u prvom.

Julian Köster je mladi igrač Gummersbacha, lijevi vanjski koji puca od snage, koji je ključ njemačke igre i u obrani gdje s Gollom drži sredinu i u napadu u kojem probija sve suparničke obrane.

- Mađarska je prije utakmice bila ispred nas i to pokazuje njihovu kvalitetu. Bila je to opasna utakmica za nas. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro za nas, puno smo griješili na obje strane terena, veći je problem lak da se nismo uspjeli obraniti. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, bili smo više zajedno, kao momčad, pogotovo u obrani. To nam je puno pomoglo.

Polufinale je na dohvat ruke, posljednji protivnik je Hrvatska?

- Gdje je Duvnjak lider, to je odlična momčad i čeka nas još jedna teška utakmica. Nosi nas silna energija s tribina i vjerujem da ćemo uspjeti doći do polufinala.

To je gotovo sigurno, makar u sportu uvijek postoji ‘ali‘. Uđu li u polufinale tamo će realni biti autsajderi, ali Njemačka u Kolnu nikad nije i neće biti autsajder. Dovoljno se sjetiti 2007. kada je bilo boljih, a nisu im mogli ništa. Francuzi se toga najbolje sjećaju, a i mi ako ćemo biti realni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:13