RONNY HARTMANN Afp
IZBORILI IGRE

‘Izbornik je direktan i to pokazuje u svakom trenutku, a Zagreb ima idealnu priliku za uspjeh‘

Zvonimir Srna je igrao dobro za reprezentaciju, a sada ga čekaju klupski izazovi u Ligi prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 22:24

Odličan je Zvonimir Srna. Igra obranu, diže ritam, igra napad, strijelac, asistent, igrač koji je apsolutno dragocjen bio i kod prošlog izbornika Gorana Perkovca i kod sadašnjeg Dagura Sigurðssona. Na nogama je, to je nekad najvažnije, jer ozljede ga dosta često ruše i one su ustvari jedini pravi problem njegove rukometne priče. Tri utakmice je odradio u Hannoveru, počastio se crvenim kartonom i bio slobodan u drugom poluvremenu posljednjeg susreta protiv Alžira.

- Nije bilo namjerno, jednostavno ruka poleti ponekad kako ne treba. Žao mi je - kaže Zvone.

Kako zdravlje?

- Fala Bogu dobro, sve je u najboljem redu, ne osjećam trenutno nikakve probleme.

Jeste li zadovoljni kako smo izgledali u Hannoveru?

- Naravno da sam zadovoljan, jer smo ostvarili cilj po koji smo došli, to je plasman na Olimpijske igre. Odigrali smo tri utakmice, sve tri dobili, svi koji su bili u Njemačkoj dobili su priliku. Bilo nam je jako važno nakon Eura s kojeg smo se vratili razočarani pokazati se u boljem svjetlu. Teško su nam pale ružne riječi, ali naučiš se. Drago mi je da sada možemo pričati o lijepom.

Kako je bila prvi puta s Dagurom Sigurðssonom?

- Dobro, vrlo je otvoren u razgovorima s nama, kaže što želi i kako to želi. Vrlo je direktan i to pokazuje u svakom trenutku i na treningu i u svlačionici i na terenu. Recimo, razgovara se o obrani u svlačionici, recimo prekinut će timeoutom dvije polukontre Alžira i reći nam: “vraćajte se i okrenite se licem prema protivniku kada to radite, nemojte da nam se takve stvari ponavljaju”. Reći će na utakmici da se raširimo, da budemo strpljiviji u napadu, da gledamo prema crti, raširio nam je igru na krila. Vidjeli ste koliko su nam krila zabila golova na ovom turniru, to je velika stvar i puno rasterećuje momčad. Čovjek jednostavno radi svoj posao, nije to ništa posebno spektakularno, ali je ono što uvijek dobro dođe.

image
RONNY HARTMANN Afp

I idete sada svi zajedno na Olimpijske igre?

- Naravno da smo jako sretni zbog toga, ja posebno jer nisam još nikad bio na Igrama, dok znate što one znače. I drugo, ove godine sam sa Zagrebom prvi puta prošao grupnu fazu Lige prvaka i tu smo probili jednu barijeru koja se stvorila, makar smo zaslužili i dvije godine prije puno više. No, za neke stvari jednostavno moraš čekati.

Prebacili smo lopticu na Zagreb, ovakav rezultat je idealna pozivnica da Arena protiv Montpelliera bude puna?

- Ja vjerujem u to, prilika je idealna. Montpellier je odličan protivnik, dosta sličan nama u mnogim stvarima i mislim da će to biti prava borba na terenu u obje utakmice. Imaju odličnu momčad, taj Monte da Silva se pojavljuje kao njihov glavni igrač i sigurno ćemo i na njega obratiti posebnu pozornost.

Klupski pogon kreće odmah...

- Da, vidjet ćemo kojim ritmom, u utorak smo s Varaždinom, u petak u Poreču, ali već smo u priprema za Montpellier. Veselimo se toj utakmici i vidimo svoju priliku njoj. Ove godine smo pokazali puno dobrih stvari, pokazali da nitko nije nepobjediv i bit će to dvije prave utakmice - zaključio je Zvonimir Srna.

Linker
19. ožujak 2024 22:24