ANTE CIZMIC Cropix
SLIJEDI OZBILJAN SASTANAK

Izbornik Horvat otkrio novi veliki problem Hrvatske, evo zašto je najiskusniji vratar završio na tribini!

‘Moramo se prvo pogledati u oči, odraditi dobar sastanak, pa krenuti dalje‘, poručio je izbornik s presice
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2023. 23:00

Jako loše smo izgledali protiv Egipta i pregaženi smo u pravom smislu riječi. Devet golova razlike govori više od svega, jer to je jako teško ispraviti. Naš izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice je rekao:

- Napravili smo puno grešaka u obrani i u napadu, puno smo i promašili. Nismo dobili podršku vratara. Za ovakvu utakmicu treba imati snažnu obranu, a mi to danas nismo imali. Za tim je ovo dobro iskustvo, ali nažalost teško. Nije još ništa gotovo, vidimo svoju šansu protiv svih, pa i protiv Danske, moramo ići utakmicu po utakmicu, drugo nam nije preostalo.

Što se dogodilo s obranom?

- Nije bila dobra, bila je bez kontakta, dodavali su nam se unutar devet metara kako su htjeli. Plan je bio težište im baciti na desnu stranu, nije išlo, bili smo preširoki, tu smo izgubili konekciju i oni su to lagano realizirali. Uvukla se nervoza, reagiralo se na način na koji se ne bi reagiralo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

I išto sad?

- Moramo se prvo pogledati u oči, odraditi dobar sastanak, pa krenuti dalje.

Spomenuli ste vratare, imamo dva neiskusna, je ll to bio dobar potez?

- U tom smislu imamo problem, najiskusniji vratar nam zbog medicinskih problema nije ovdje (Šunjić).

Navijači su bili jedina svijetla točka?

- Navijači su razočarani, žao mi je da im nismo dobro odgovorili kako smo svi željeli – zaključak je izbornika Hrvoja Horvata.

Domagoj Duvnjak nije mogao biti od velikih riječi nakon susreta.

- Poraz je šokantan, nismo to očekivali, posebno jer smo u pripremam izgledali dobro. No, nadigrali su nas u svakom pogledu, imaju sjajne šutere i mi se jednostavno nismo uspjeli naći ni u obrani ni u napadu. Devet razlike je veliki poraz koji nas je šokirao i kako stvari stoje daleko smo od četvrtfinala.

Igor Karačić pokrenuo je naš napad, ali obrana…

- Nismo se uspjeli obraniti, jednostavno rečeno. Pucali smo iz jedno te istog njihovog polaza. U ovakvoj utakmici je bez obrane bilo što drugo teško očekivati. Nadigrali su nas u svim segmentima i sada nam ne preostaje ništa drugo nego da se dignemo i čekamo priliku da bismo pokušali popraviti stvari.

Željko Musa, igrač iz te obrane koja se nije proslavila kaže:

- Jako težak poraz. Htjeli smo više, očekivali smo više, ali jednostavno nismo izgledali dobro i zasluženo smo poraženi. Pucali smo previše u igri jedan na jedan, previše smo i promašivali, a tako ne ide. Očekivali smo znatno više od sebe, ali to se nažalost nije dogodilo i sada će nam biti teško.

Lovro Mihić pojavio se na press konferenciji.

- Jako smo razočarani, Egipat je svakom segmentu bio bolji protivnik i tu se nema što dodati. Trebamo se okrenuti idućim mečevima, popraviti i tražiti šansu za prolaz u četvrtfinale.

Roberto Garcia Parrondo, izbornik Egipćana, bio je naravno boljeg raspoloženja:

- Očekivali smo težak meč i zato smo sretni zbog velike pobjede, tim više jer je to bila prva utakmica ovdje. Imali smo jako dobar napad, intenzitet smo držali cijelu utakmicu, obrana je bila čvrsta. Naš cilj je ovdje izboriti četvrtfinale, a kasnije što bude bit će. Teško je prognozirati u tom smjeru, tek smo na početku. Ima jako dobrih reprezentacija.

Ali Zein od IHF-a proglašen je najboljim igračem utakmice.

- Odigrali smo veliku utakmicu i napravili veliki posao za budućnost. Atmosfera je bila sjajna i vjerujem da će takva ostati i u narednim utakmicama. Bili smo bolji od protivnika u svakom segmentu.

Linker
16. svibanj 2024 07:35