ANTE CIZMIC Cropix
‘IMAMO PUNO PROBLEMA‘

Izbornik Horvat objavio širi popis igrača za SP, nedostaje nekoliko bitnih karika, ali tu su nova imena

Najveća novost je Robi Šoštarić na desnom krilu. Dosadašnji reprezentativac Slovenije...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. studeni 2022. 13:44

Hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat objavio je širi popis igrača za SP, koje ćemo u siječnju igrati u Švedskoj. Na popisu je 35 igrača i samo s tog popisa moći ćemo koristiti igrače za SP. U Švedskoj će ih biti 20 za svaku utakmicu u izboru. Horvat o izboru suočen s brojnim ozljedama (na popisu su i ozlijeđeni Čupić, Pešić, Martinović, ne i Mamić, Jaganjac i Mandić, Matanović), kaže:

- Nažalost, imamo jako mnogo problema s ozljedama ključnih igrača. Zbog toga smo morali posegnuti za svim igračima za koje procjenjujemo da bi mogli pomoći u ovoj jako teškoj situaciji. Pozicija desnog krila nam je trenutačno jako kritična. Veseli me ipak činjenica da je Ivan Čupić igrao za PPD Zagreb nakon dužeg vremena. Nadajmo se da će igrači biti zdravi i da neće doći do novih odustajanja i ozljeda jer znate i sami da nam veliki dio igrača dolazi u posljednji trenutak iz Bundeslige koja se igra do Božića, pa čak i iza toga.

Najveće novosti? Robi Šoštarić na desnom krilu. Dosadašnji reprezentativac Slovenije, igrač mađarskog Szegeda, inače rođen u Ogulinu, igrat će za nas, ali nema pravo nastupa do same završnice SP-a u Stockholmu (slično kao i Pilipović na prošlom Euru), pa tu moramo naći pristupačno rješenje, jer Čupića vjerojatno neće biti. Bilo bi idealno da bude, ali…

Kraljević je prvi put u šansi. Druga velika novost je ponovni ulazak Jakova Gojuna što sugerira da obranu nismo riješili i da ćemo ići na sigurnu varijantu. Bit će zanimljivi izbori na lijevom i desnom vanjskom s nadom da Martinović ipak neće dugo biti odsutan.

Hrvatska će u priprema za SP igrati dva prijateljska susreta s Italijom. Prvi 29. prosinca u Puli, a drugi dan kasnije zatvorenog tipa u dvorani Hotela Diamant u Poreču. U siječnju će na Croatia kupu igrati protiv Sjeverne Makedonije i Izraela.

Horvatov širi popis:

Vratari (6): Šego, Pešić, Pilipović, Kuzmanović, Šunjić, Slavić.

Lijeva krila (4): Jelinić, Mihić, Ravnić, Ćavar

Desna krila (5): Čupić, Kraljević, Glavaš, Božić-Pavletić, Šoštarić

Pivoti (6): Musa, Šušnja, Šipić, Marić, Načinović, Grahovac

Lijevi vanjski (5): Lučin, Srna, Šarac, Gojun, Severac.

Srednji vanjski (4): Duvnjak, Cindrić, Karačić, Sirotić

Desni vanjski (5): Martinović, Klarica, Maraš, Šebetić, Ivić.

Linker
16. travanj 2024 15:06