Ivano Balić i Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ODLUKA JE PALA

Hrvoje Horvat ostaje izbornik Kauboja. Dobio je jedan imperativ i jasnu poruku - više nema alibija!

Upravni odbor HRS-a nije dugo vijećao. Dvojac ostaje na čelu stožera, bit će kozmetičkih promjena
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 01. veljača 2022. 20:37

Tandem Hrvoje Horvat - Ivano Balić ostaje na klupi hrvatske rukometne reprezentacije!

"Mudre glave" iz Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza koje su sastančile u utorak navečer u prostorijama Saveza u zagrebačkoj Metalčevoj imale su samo jednu pravu točku dnevnog reda. Ostanak ili odlazak Hrvoja Horvata juniora?! Donesena je jedina realna i razumna odluka. Reprezentaciju koja na EP-u u Szegedu i Budimpešti nije napravila bogzna kakav posao zauzimanjem osmog mjesta teško da se može osuditi za neki preveliki "krimen".

Ne u svima znanoj situaciji u kojoj je korona u Mađarskoj u potpunosti uneredila momčad i pokvarila planove. Horvat i Balić će, dakle, 13. i 16. travnja u kvalifikacijama protiv Ukrajine ili Finske izboriti SP u Poljskoj i Švedskoj! U to ne treba nimalo sumnjati, bez obzira što odlučili pri izboru momčadi za te dvije ključne utakmice. Naravno, ne ostvare li to, tada im stvarno nikakav alibi neće pomoći.

image

Ivano Balić i Hrvoje Horvat

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

"Bijeli dim" iz Metalčeve pušten je relativno brzo, nakon ne toliko dugog vijećanja, ni približno tako dugog kakvim smo u zadnja dva desetljeća znali svjedočiti u sličnim kriznim situacijama. Vodeći dvojac ostao je na kormilu, u stožeru slijede neke "kozmetičke" promjene. Bio je to u utorak jedan konstruktivan razgovor u kojem su sudjelovali svi, a odluka o ostanku Horvata je donesena jednoglasno.

- Osmo mjesto na EP-u daleko je od onoga čemu hrvatski rukomet teži, to je neuspjeh, ali neuspjeh kojem su kumovale mnoge objektivne okolnosti koje nam nisu išle u prilog. Dovoljno je reći - korona. Na SP se moramo plasirati, moramo izgraditi stabilnu momčad za Olimpijske igre u Parizu kao i za onaj sljedeći SP koji Hrvatska organizira 2025. zajedno s Danskom i Norveškom, obrazloženje je odluke HRS-a koju je prenio koordinator reprezentacije Lino Červar.

Odluka je to koja je na tragu onog što je i najavio predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac još tijekom EP-a kad su naši rukometaši rano izgubili izglede za plasman u polufinale.

- Odmora nema, nastavljamo s radom, idemo se ekipirati na najbolji način; idemo izabrati najbolje i izboriti SP. Nadam se da ćemo imati zdravog Domagoja Duvnjaka i sve ostale najbolje na raspolaganju. Na SP se moramo plasirati, bez obzira kakvo će biti zdravstveno stanje najboljih igrača. To je imperativ, rekao je izbornik Horvat...

Linker
20. travanj 2024 17:32