Ante Kuduz za Hrvatsku jest zaigrao, ali ne na velikom natjecanju

 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFFIMAGES
IZABRAO TUĐU REPREZENTACIJU

‘Hrvatski Hansen‘ neće igrati za Hrvatsku, evo zašto je donio jednu od najtežih odluka u karijeri

‘Ja ni za EURO nisam dobio nikakav poziv. Ni službeni ni neslužbeni. Ni neku poruku ‘, kaže Kuduz
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2022. 16:43

Čini se da će Hrvatska izgubiti svog Hansena! Ne, nije Mikkel uzeo pa odbacio našu domovnicu, već će Ante Kuduz, 27-godišnji igrač Dinama iz Bukurešta koji mu fizički jako sliči, nakon ishodovanja rumunjskih "papira" i zaigrati za tu reprezentaciju. U sustavu hrvatskih reprezentacija za njega nije bilo mjesta, pa se odlučio na transfer u Rumunjsku, što je i potvrdio u razgovoru za Glas Slavonije.

- Da, postoji mogućnost. Ma odluka je već donesena. Zaigrat ću za Rumunjsku! - veli Kuduz kojeg će objeručke prihvatiti u Rumunjskoj. Sjajan je strijelac, uostalom i najbolji u tamošnjem prvenstvu, prije dvije sezone najbolji strijelac Dinama iz Bukurešta u Ligi prvaka... U klubu mu je trener veliki Xavi Pascual, koji je i izbornik Rumunjske. Za Hrvatsku je zaigrao, ali samo na nekim manjim utakmicama i prijateljskim turnirima. Na velikim natjecanjima nije ga bilo.

- Najveća želja mi je bila zaigrati za Hrvatsku na velikim natjecanjima. S jedne strane žao mi je što mi je to ostala neispunjena želja. S druge strane je činjenica da nisam dobio pravu priliku, pa s te strane nemam za čim žaliti. Poštujem svačiju odluku, ali u ove tri godine sigurno je bilo prigoda da i ja dobijem koju priliku više - rekao je Kuduz.

Nije se za njega našlo mjesta ni uslijed silnih rotacija za ovogodišnje Europsko prvenstvo...

- Ja tada nisam dobio nikakav poziv. Ni službeni ni neslužbeni. Ni neku poruku od bilo koga da se razmatra ta mogućnost - kaže.

Za Rumunjsku bi Kuduz mogao zaigrati već u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, a jasno, kad već nije za Hrvatsku, mogao bi Rumunje predstavljati na velikom natjecanju.

Linker
17. travanj 2024 05:03