Marko Grgić

 CHRISTIAN HEILWAGEN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
MEDIJI GA HVALE

Europski velikan nam ukrao talenta! Sin bivšeg hrvatskog reprezentativca debitirao za Njemačku

‘Izbornik mi je prije debija rekao da budem svoj‘, kaže novopečeni reprezentativac Njemačke
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2024. 16:07

Hrvatski rukometaši u nedjelju su u Norveškoj teško poraženi od Danske (37-22) u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu, a istog dana u susjednoj je Švedskoj za Nijemce debitirao Marko Grgić (20), sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Danijela Grgića.

U izostanku bolesnog Jurija Knorra i ozlijeđenih Renarsa Uscinsa, Sebastiana Heymanna, Jannika Kohlbachera i Nilsa Lichtleina, izbornik Alfred Gislason odlučio je dati priliku novim licima, među kojima se istaknuo i Grgić, inače lijevog vanjskog igrača bundesligaša Eisenacha.

Premda je Njemačka izgubila 34-28, njemački su mediji istaknuli da ima i nešto pozitivno u tom dvoboju, a to je drugo poluvrijeme koje su Nijemci dobili 17-15. U tim trenucima svoju je minutažu dobio i Marko Grgić te zaradio pohvale, iako se nije upisao u strijelce.

- Izbornik mi je prije debija rekao da budem svoj i mislim da sam radio ono što znam najbolje: igrao sam rukomet. Jako sam se zabavio u tih 10-15 minuta - rekao je Grgić pa dodao:

image

Marko Grgić debitirao za Njemačku

BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA

- Bilo je jako uzbudljivo odigrati prvu utakmicu za seniorsku reprezentaciju. Trebao sam biti malo pametniji u jednoj ili dvije situacije, nisam trebao imati toliko respekta - zaključio je.

Pa, da se sad vratimo na Marka i njegove korijene. Otac Danijel početkom 2000-tih igrao je u Njemačkoj, jedan dio upravo u Eisenachu, gdje se rodio i mali Marko rodio 2003. godine. Jednu godinu živjeli su u Zagrebu pa se vratili u Saarlouis gdje je tata Danijel igrao do 2014. i gdje je Marko napravio prve rukometne korake. Danas je igrač Eisenacha i prvi njemački reprezentativac iz tog kluba nakon 25 godina, ove sezone na kontu već ima 84 gola u Bundesligi, reklo bi se "igra rukomet karijere". Iako je ona tek na samom početku...

image

Marko Grgić

CHRISTIAN HEILWAGEN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Što se tiče reprezentacije, vjerojatno neće upasti na popis za Pariz. No sad zna da je na oku izbornika Gislasona.

- San je ponovno biti tamo. Olimpijske igre u Parizu nisu bile moj osobni cilj, tako da se ne opterećujem oko toga. Želim napasti na jesen kako bih mogao biti čvrsto uključen - s ciljem na Svjetsko prvenstvo 2025. - zaključio je.

Linker
14. svibanj 2024 16:07