ANTE CIZMIC Cropix
START IZ NOĆNE MORE

Debakl Hrvatske na otvaranju SP-a, izgubili smo najvažniju utakmicu, vratari skupili - 4 obrane!?

Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2023. 22:11

Hrvatska – Egipat 22:31 (12:16)

JONKOPING, Husqvarna Arena. Gledatelja 5.000. Suci: Garcia i Marin (Španjolska).

HRVATSKA: Slavić (4), Kuzmanović (0+1); Mihić, Duvnjak 2, Gojun, Kraljević, Karačić 4, Musa 1, Šebetić 1, Cindrić, Martinović 4, Šušnja, Šipić 5, Glavaš 4 (1), Srna 1, Jelinić. Izbornik Hrvoje Horvat

EGIPAT: Homayed, Hendawy 1 (12+1); Elnakkadi, Mohamed 4, Elmasry, Elwakil 4, Y. Elderaa 5, Kaddah, S. Elderaa, Abdelhak 1, Saad, Mohsen 7, Mesilhy 1, Shebib 3, Ali Zein 5, Sanad 1. Izbornik Roberto Garcia Parrondo

SEDMERCI: Hrvatska 4 (3), Egipat 2 (0), ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Duvnjak 5, Martinović 24, Musa 33, Klupa 38), Egipat 4 minute (Y. Elderaa 17, Elmasry 31), IGRAČ UTAKMICE: Yehia Elderaa

-------------------------------------------------------------

Hrvatska je poražena od Egipta na startu SP-a u Švedskoj. Loše smo izgledali i zasluženo smo izgubili. Na taj način smanjili smo si izglede za prolaz u četvrtfinale, no kako je tek početak SP-a, treba se nadati ponekom preokretu, makar po viđenom za teški rukomet mi u ovom trenutku snage nemamo. Voljeli bismo da se varamo, ali…

image

Domagoj Duvnjak

ANTE CIZMIC Cropix

Bilo je to krvarenje za dobar rezultat. Jako loše smo izgledali u startu i obrambeno i napadački, kao da nismo očekivali da će egipatska obrana biti beton, a da će Ali Zein i Yehia Elderaa biti ti koji će probijati našu prednju liniju. Nije bilo pomoći. Spomenuta dvojica radila su u napadu što su htjela. Našli su mekano tkivo u našoj obrani, dobro brojali viškove i lako zabijali. Kad nisu potezali na gol, tu se našao Shebib na crti iz jednostavnog viška, a da stvar bude gora pomogao im je Ahmed Mohamed, koji nam je zabio tri sjajna skok šuta, na kojeg nismo računali očito.

Napadački smo počeli sporo, neinventivno, u igri jedan na jedan male su nam šanse bile protiv egipatske obrane, koju je umjesto napadača Shebiba krpao Elmasry. Reklo bi se, klasika koja se dala očekivati. Tek ulaskom Karačića počeli smo malo disati napadački, biti brzi, kažnjavati egipatske promjene napad – obrana, pomogao je i Šipić dobrim otvaranjima na crti, ali što vrijedi kada smo morali mijenjati dva igrača obrana-napad, kada se nismo mogli obraniti, kada su nam vratari u prvih 30 minuta imali jednu obranu. Hendawy je s druge strane imao 7. Horvat je mijenjao i obranu, krenuo sa 6-0, okrenuo nakon 15 minuta na 5-1, ali niti iz jedne nismo dobili što smo htjeli. U svim silnim izmjenama kasnili smo čak s uvođenjem napadača.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Reklo bi se da je sve bilo predvidivo, ali naša je obrana prelako pucala u igri jedan na jedan, a tu nema pomoći, jer su Egipćani vrlo kvalitetna reprezentacija. U takvim situacijama pomažu samo vratari, a mi ih u prvom dijelu nismo imali. I gubili smo zasluženo 4 gola razlike, možda ne i toliko koliko smo mogli, na svu sreću. Čekali smo da se nešto dogodi s našom igrom u obrani, jer u ovakvoj utakmici primiti 16 golova u poluvremenu iz igre je jako loša stvar.

Nismo imali izbora, trebalo je ‘poginuti‘ u obrani da bi se sustigao minus od četiri gola razlike. Očekivano smo stisnuli, ali ne ide to tako lako protiv Egipta kada hoćeš. Jer prvo smo ostali bez Muse, pa nam je nervoza klupe donijela dodatne dvije minute kazne i Egipat je kontrolirao rezultat, došao na +6 nakon čega je Horvat pokušao ponovo time outom zaustaviti pad.

Egipat je smirio utakmicu, igrao duge napade, razigrao se Yehia Elderaa i nama je iz minute u minutu bilo sve teže. Tonuli smo sve više, nismo imali odgovor ni za jednu stvar koja se događala na terenu. Napad je počeo solirati, obrana se i dalje nije mogla pokrpati, bili smo na ozbiljnih -8 u 43. minuti. Vratari nisu mogli obraniti – ništa. Katastrofa jednom riječju. Na pola drugog poluvremena bilo je jasno da mi to gubimo i to je bila poražavajuća činjenica.

-------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

58‘ Četiri napada u nizu Kauboji nisu uspjeli ugroziti protivnike.. I nova obrana Slavića kao "utješna vijest".

55‘ Slavić upisuje drugu obranu, nažalost tek treću na utakmici zbrojimo li učinak naših vratara.. Tempo Kauboja je u padu, treba nam čudo da izbjegnemo gorak poraz na otvorenju.. Glavaš je iskoristio sedmerac za 21:28, ali treba nam još mnogo sedmeraca želimo li nadoknaditi ovakvu razliku..

51‘ Isključenje i minus devet za Kauboje! Srna je zabio nakon time-outa Hrvoja Horvata, ali onda i zaradio dvije minute isključenja u idućem protivničkom napadu. Mohsen je iskoristio tu situaciju i zabio peti pogodak na utakmici. Duvnjak potom ne uspjeva pogoditi izvana, a onda primamo gol na prazan gol..

image

Zvonimir Srna

ANTE CIZMIC Cropix

47‘ Šipić je zabio za 17:24 četvrti put na utakmici, trenutno je najbolji strijelac u našim redovima uz Karačića. Egipat i dalje uspješno realizira svaki napad, nemamo lijeka za ofenzivu afričkih prvaka.. Nakon pogotka Ali Zeina, Martinović je zatresao mrežu s druge strane, no isto je Elderi pošlo za rukom pred našim vratima..

43‘ Hrvatska na minus 8! Jelinić nije iskoristio zicer, kazna je stigla preko Elwakila. Karačić udarcem kroz obranu također nije uspio ugroziti Hendawyja, koji je upisao još jednu sjajnu obranu. S druge strane, Mahmoud je nepogrešivo potegao za plus osam Egipćana.

image

Igor Karačić

ANTE CIZMIC Cropix

40‘ Duvnjak je bombom zabio za 15:20, ali vraćaju Egipćani na plus šest u idućem napadu preko Elderee..

38‘ Ivano Balić zaradio je dvije minute na klupi, pa jedan od naših mora toliko i odmoriti, a odabir je pao na Šebetića.. "Ne divljati! Zgusnite se u obrani, pa ćemo probati s brzim napadom", sažete su Horvatove upute na time-outu.

37‘ Kuzmanovič brani sedmerac! Napokon nešto i od naših vratara, no prodali smo loptu na drugoj strani, a Ali Zein večeras ne zna promašiti, ovaj put za plus pet Egipćana.. Odgovaramo preko Karačića koji trenutno ima 3/5 uspješnost šuta.

34‘ Isključenje na obje strane! Isključenje Elmasryja na samom početku, Iskoristili smo ga preko Šipića, koji je mogao zabiti još jednom ali protivnički vratar obranio mu je zicer. Raspoložen je Hendawy, ali i Kauboji tako izgledaju na ulasku u drugu dionicu. Kratko je trajao naš igrač prednosti, jer Musa je isključen na dvije minute, a zbog prigovora je Ivano Balić dobio žuti karton.

31‘ Kreće drugo poluvrijeme, Kauboji prvi s loptom!


KRAJ PRVOG POLUVREMENA Hrvatska se nije najbolje snašla u prvom poluvremenu na otvaranju prvenstva. Egipat ima plus četiri i relativno lako stiže do golova. Glavaš je naš prvi strijelac, dok Ali Zein broji čak pet i najbolji je strijelac dosadašnjeg dijela susreta.

29‘ Karačić postiže sjajan pogodak udarcem ispod ruke, probudio se naš povratnik u reprezentaciju! Mohsen zabija za 16:11 Egipta u idućem napadu, a Musa uzvraća..

image

Željko Musa

ANTE CIZMIC Cropix

27‘ Glavaš je ukrao loptu Egipćanima, ali Duvnjak je propustio iskoristiti čisti zicer pred vratarom, da bi se nakon kontre zatresla hrvatska mreža.. S jednim igračem manje, odlučili smo igrati bez vratara i zabili preko Šebetića. No, još jednom lako dopuštamo dolazak na crtu, ali Karačić odgovara sjajnim dodavanjem prema Šipiću za novi gol Kauboja.

24‘ Gol i isključenje za Martinovića Šipić ulazi u igru i odmah zabija s linije! Spustili smo razliku na minus četiri, djeluje da smo nešto čvršći u obrani, ali nedovoljno da zaustavimo udarce iz daljine. Martinović je na jedan takav odgovorio brzim prodorom za drugi svoj pogodak na ogledu. No, odmah poslije zbog povlačenja je zaradio dvije minute isključenja..

21‘ Egipat s igračem manje uspješno brani naš napad, a potom povisuje na 11:5. Karačić je udarcem izvana brzo odgovorio prvim svojim golom na utakmici. Srna je pokušao silovitim šutom smanjiti razliu, ali Hendawy upisuje i treću obranu..

18‘ Hrvatska s igračem više Glavaš ponovno zabija za 7 metara, ali Ahmed Mohamed brzo je vratio ogled na staru, po nas neugodnu razliku. Hrvatska se ne brani dovoljno čvrsto, prvacima Afrike prolazi sve što zamisle. Možda će isključenje Y. Elderaa zbog žustrog starta na Karačića pomoći Kaubojima.

image

Domagoj Duvnjak

ANTE CIZMIC Cropix

15‘ Egipćani na plus pet! Mohamed Ali Zein pravi probleme obrani Kauboja, nezaustavljivim ulaskom u sredinu izborio se za - ispostavilo se - neobranjiv udarac za 7:4.. U idućem našem napadu dosuđeno je probijanje, ali ni Egipćani nisu iskoristili svoju šansu za plus četiri. No, previše žurbe u napadu Kauboja rezultirala je novom šansom za afričku vrstu, a tu su iskoristili preko Elwakila na lijevom krilu za 8:4. Naivno gubimo i iduću loptu, stoga plus pet stoji na semaforu, dovoljno da izbornik Horvat reagira i pozove time-out.

10‘ Egipćani prvi put dolaze na plus 3, a Martinović zabija za smanjenje protivničkog vodstva, ali već u idućem napadu Elwakil je zabio za 5:2 Upisao je Slavić prvu obranu, ali Alwakil je dobro iskoristio odbijenu loptu. Duvnjak je potom upisao prvi svoj zgoditak brzom reakcijom na nepostavljenu obranu. Nakon primljenog pogotka, Glavaš je iskoristio udarac sa sedam metara.

7‘ Mohamed Ali Zein je bombom od 130 kilometara na sat zabio za 2:1, a Martinović je pokušao prvi put zaprijetiti u idućem napadud, ali Hendavy ipak opisuje prvu obranu. Egipćani su iskoristili promašaj i stigli do 3:1 preko Shebiba, a Domagoj Duvnjak zaradio je prvo isključenje prekršajem na liniji. Potom Karačić ima šansu sa sedam metara, ali brani Hendawy i taj pokušaj..

image

Mohamed Mamdouh Shebib

ANTE CIZMIC Cropix

4‘ Egipćani su zabili u prvom napadu preko Mohameda ali Zeina, ali brzo su Kauboji uzvratili preko Glavaša. Otegli smo prvi napad, sudačke ruke bile su u zraku, ali Glavaš je stigao poravnati. U idućem napadu Egipat je imao šansu sa sedam metara, ali lopta odlazi preko gola..

1‘ Počinje ogled Hrvatske i Egipta na Kinnarps Areni! Prvaci Afrike priv imaju posjed.

image

Hrvatski navijači u Jonkopingu

ANTE CIZMIC Cropix
image

Hrvatski navijači u Jonkopingu

ANTE CIZMIC Cropix
image

Hrvatski navijači u Jonkopingu

ANTE CIZMIC Cropix
image

Hrvatski navijači u Jonkopingu

ANTE CIZMIC Cropix


Hrvoje Horvat poveo je na SP u Švedsku 19 igrača, a za prvi krug ih može prijaviti 18. Za svaku utakmicu može ih prijaviti tek 16, što znači da su trojica zasad višak. Otpao je jedan od tri vratara, a s manje problema od Šunjića su Slavić i Kuzmanović; zatim jedan od četiri pivota (Grahovac), te jedan vanjski (Gojun je tu za obranu, Duvnjak i Srna su lijevi vanjski, a Šarac je na tribini).

U Jonkopingu je očito živo i Hrvatska će imati veliku podršku s tribina. Legendarna hokejaška Kinnarps Arena koja se sada zove Huqsvarna Garden prima oko 6.000 gledatelja, a među njima bi po najavama trebalo biti 4.000 hrvatskih navijača. To bi bilo sjajno, jer podrška je nešto što našem timu jako puno znači. Sjećanja iz Austrije i Njemačke u posljednje vrijeme savršeno to potvrđuju.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
29. travanj 2024 22:14