ANDREAS HILLERGREN Afp
‘BOJIMO SE...‘

Danski rukometaši napravili dramu uoči ogleda s Hrvatskom: ‘Pa to što ovdje rade je potpuno ludo!‘

Bijesan je kao ris bio njihov najbolji igrač, a oglasilo se još nekoliko imena...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. siječanj 2023. 07:32

U drugom krugu natjecanja Hrvatsku u prvoj utakmici čeka ogled s Danskom koja je u utorak slavila (34:21) protiv Tunisa u skupini H, a onda su otkrili čeka se najviše plaše uoči okršaja s Kaubojima.

‘‘Svjesni smo da bi ovo mogla biti posljednja utakmica za neke igrače i tužno je što ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Prije pobjede protiv Tunisa u našem su hotelu održane konferencije i tulumi, bojimo se pozitivnih testova‘‘, rekao je danski rukometaš Henrik Møllgaard aludirajući ovdje na strog covid protokol na ovome prvenstvu. Prema toj proceduri, igrači se moraju svaki dan testirati i onaj koji bude pozitivan, mora u izolaciju na pet dana, a upravo toliko vremenski traje drugi krug.

S Møllgaardom se složio Danski izbornik Nikolaj Jacobsen, ‘‘Ne mogu ništa napraviti što se tiče toga. Nadam se da će svi igrači biti zdravi nakon što obave testiranje‘‘, dodao je iskusni 51-godišnji strateg na klupi.

Za kraj, čitavu dramu dodatno je zakuhao i njihov najbolji igrač i drugi najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, Mikkel Hansen.

‘‘To što rade je potpuno ludo, žele da se pazimo, a rade fešte u hoteli...Ma neću trošiti energiju da bi komentirao to‘‘, istaknuo je za danske medije.

Suparnici u drugom krugu izabranicima Hrvoja Horvata osim Danske će biti Tunis i Belgija. Ako želi proći dalje, i imati ikakve šanse, Hrvatska mora pobijediti Dance koji su već uoči susreta, podigli veliku paniku.

Linker
25. travanj 2024 03:51