Mads Mensah Larsen je pozitivan na koronavirus

 Javier Soriano/afp/profimedia
ŠOK ZA DANSKU

Aktualni svjetski prvak samo 24 sata prije početka novog SP-a ostao bez ključnog igrača: ‘Frustriran sam!‘

Danci žele postati prva reprezentacija koja je naslov prvaka osvojila tri puta zaredom
Piše: SNObjavljeno: 10. siječanj 2023. 17:31

Aktualni svjetski prvak Danska je samo 24 sata prije početka Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj ostala bez svojeg ponajboljeg igrača. Srednji vansjki Flensburga Mads Mensah Larsen je pozitivan na koronavirus.

Prema pravilniku IHF-a svaki igrač i član stožera se moraju testirati PCR testom 72 sata prije dolaska u Poljsku ili Švedsku. Nakon prvog kruga će svi morati proći antigensko testiranje koje će se ponoviti i nakon glavnog kruga.

Tko god bude pozitivan morat će u izolaciju na pet dana, a reprezentaciji se može priključiti najkasnije još pet dana kasnije nakon što PCR test bude negativan. Srećom, Larson nema ozbiljnije simptome.

"Jako je frustrirajuće kada ne znam mogu li igrati od početka Svjetskog prvenstva. Posebno kada se kod nas korona ne smatra kritičnom bolešću, a ni u zemlji domaćina. Osjećam se potpuno zdravo", poručio je Larsen za stranice danskog Saveza.

Danska na ovom prvenstvu lovi rekord. Nakon što su se zlatom okrunili 2019. i 2021. godine sada žele postati prva reprezentacija koja je naslov prvaka osvojila tri puta zaredom. Na ovom natjecanju se nalaze u skupini H s Bahreinom, Belgijom i Tunisom, a križaju se sa skupinom G u kojoj je i Hrvatska.

Linker
19. travanj 2024 11:46