Rukometaši Sesveta su igrali Europu ove godine, a igrat će je i sljedeće

 RONALD GORSIC Cropix
OPET U EUROPU

Zagreb i Nexe više nisu sami. Hrvatska je dobila treći rukometni klub kojeg nitko ne dolazi sigurno pobijediti

Dobar posao radi se u Sesvetama, netko je spomenuo vrijedan broja 2 u Hrvatskoj, ali još uvijek taj je Nexe
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. svibanj 2024. 12:50

Rukometaši Sesveta zaključili su u utorak utakmicom protiv Spačve najbolju sezonu u povijesti kluba. Finalisti Kupa, treća momčad Paket24 Premijer lige, najbolja kadetska momčad Hrvatske. Dobar posao radi se u Sesvetama, netko je spomenuo vrijedan broja 2 u Hrvatskoj, ali još uvijek taj je Nexe, makar treba reći da s ovim entuzijazmom Sesvećani opasno počinju konkurirati sastavu iz Našica.

Klub raste posljednjih nekoliko godina konstantno. Prvo je bilo važno ustaliti se u Ligi za prvaka, onda je bilo važno izboriti europski nastup, onda se počelo napadati drugo mjesto, u Europi se došlo do četvrtfinala, a ove godine u domaćem kupu prvi puta do polufinala. Klub ima svoj plan, svoju ideju, u njoj nema lutanja. Mladi igrači dobivaju priliku i rastu. Sjajan rad Silvija Ivandija godinama nastavio je Igor Vori, a uprava kluba s predsjednikom Josipom Ćurković zna u kojem pravcu ide.

Danas svi znaju za silan potencijal Davora Gavrića, za šuterske mogućnosti Patrika Hršaka, za dva dobra pivota Jelovčića i Raužana, za dva dobra vratara Perića i Prpića, za najveći hrvatski potencija Josipa Tomića najboljeg kadeta Hrvatske, dok su iskustvo Mislava Šukera i Ivana Dumenčića svi imali prilike upoznati još i ranije. Svake godine letvica se diže ‘za jedan centimetar‘ i to je vjerojatno najbolji put koji si Sesvete kao klub može zadati.

U Jelkovec će ponovo doći Europa, u Jelkovec više nitko osim Zagreba ne dolazi sigurno pobijediti, u Jelkovcu su sve češće pune tribine i jedna lija priča s kraja grada postaje sve stabilniji segment hrvatskog rukometa. Do jučer smo imali dva kluba za više, sada imamo tri, uz Zagreb i Nexe to su sada i Sesvete.

Tricom do ‘trice‘

Sesvete - Spačva 37:21 (20:6)

ZAGREB - SD Jelkovec. Gledatelja 700. Suci: Pavić i Torbarina (Zadar)

SESVETE: Perić (7+1), Prpić (10); Čaprić 6, Hršak 9, Jelovčić 3, Dumenčić, Tomić 1, Turčić 2 (1), Raužan 1, Šuker, Gavrić, 2, Godec 2, Štrković, Finek 2, Ćuk 8, Topić 1.

TRENER: Igor Vori.

SPAČVA: Stojanović 1 (5), Kolar; Zovak 2 (2), Maroš 2, Nađ, Žulj 2, Božičević 3, Lasić 3, Mažurana 1, Lukac, Kuže 1, Arsić 1, Hideg 2.

TRENER: Josip Mečić.

SEDMERCI: Sesvete 1 (1), Spačva 4 (2). ISKLJUČENJA: Sesvete 4 minute (Ćuk, Jelovčić), Spačva 2 minute (Arsić).

IGRAČ UTAKMICE: Patrik Hršak.

Nakon dvije pobjede u prvenstvu Sesvećani su protiv Spačve jednom utakmicom doigravanja zaključili priču o osvajanju trećeg mjesta u ligi ove sezone. Nakon što su obje momčadi odigrale završnicu Kupa u Poreču, Sesvećani su bili znatno spremniji za majstoricu za ‘broncu‘.

Sve je bilo gotovo u prvom dijelu. Odmah u staru 6-0 za Sesvete, na poluvremenu 20:6. Spačva nije mogla pratiti ritam domaćina koji je na taj način zaključio najbolju sezonu dosad.

Tri čiste pobjede Sesvećana protiv Vinkovčana donijele su treće mjesto. Tricom do ‘trice‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 12:50