Halil Jaganjac

 MARKO MRKONJIC/CROPIX
PREMIJER LIGA

Veliko slavlje u Našicama: Domaćini u najvećem hrvatskom rukometnom derbiju srušili PPD Zagreb!

Našičane je predvodio super raspoloženi Halil Jaganjac s deset pogodaka i dvije asistencije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2022. 20:51

Rukometaši Nexea ostvarili su u Našicama veliku pobjedu u najvećem hrvatskom rukometnom derbiju. Našički Gromovi su uz odličnu podršku ispunjene dvorane upisali dva važna boda protiv PPD Zagreba u utakmici 5. kola Lige za prvaka Premijer lige.

Na poluvremenu je našička momčad imala prednost od 16:14, da bi na kraju slavila s 30:29. U nekoliko navrata tijekom drugog poluvremena vodio je Nexe i s pet pogodaka razlike. Gosti su se probudili u završnici, domaćin je od 55. minute bio bez gola (30:26), ali nije bilo prevelike drame jer je Ivan Čupić tek iz sedmerca nakon isteka vremena postavio konačni rezultat.

- Iskrene čestitke igračima, a hvala od srca predivnoj publici koja je bila ne osmi ili deveti, nego naš prvi igrač danas. Igrači su to osjetili na terenu i vratili im s jednom jako dobrom borbom, jako kvalitetnom rukometnom predstavom. Mislim da su svi koji su bili na utakmici uživali. Mi smo znali da nas čeka jako težak i jako dobar protivnik koji je u Premijerki praktički nepobjediv. Mi smo imali veliku želju i veliko srce, napravili smo ono što smo željeli. Ali sutra je novi dan, u utorak nam slijedi jako bitna utakmica, i iskreno meni već misli lete tamo. Ipak, lijepo je u ovom trenutku biti u Našicama – govorio je nakon trijumfa trener Nexea Branko Tamše.

Pronašao je pravu taktiku za uglednog suparnika, iz dobre obrane išla je tečna tranzicija za koju gosti iz metropole nisu imali lijeka.

- Kroz svih 60 minuta imali smo jako snažnu energiju koja nas je krasila. Emotivno smo bili jaki, nismo popuštali. Sve konce smo u drugom poluvremenu imali u svojim rukama. Dobro smo napravili ono što ja volim, puno smo trčali Zagrebu u leđa i zabili puno laganih golova jer smo znali da je njihova obrana 'beton', zato smo morali tražiti neke druge solucije. I jako dobro smo ih pronašli – podvukao je Tamše, nekad trener PPD Zagreba.

Našičane je predvodio raspoloženi Halil Jaganjac s 10 pogodaka i dvije asistencije, dok su Marin Jelinić, Mario Tomić i Dorian Markušić zabili po četiri gola. Ivan Čupić postigao je osam pogodaka za PPD Zagreb, od toga četiri iz sedmeraca. Nikola Grahovac dodao je sedam, a Željko Musa četiri gola.

Bila je to zanimljiva i kvalitetna rukometna predstava odigrana u bučnom ozračju gdje je svaki gostujući napad praćen zaglušujućim zvižducima. Nexe je iskoristilo prednost domaćeg terena, iako, zanimljivo, zadarski suci Jurinović i Mrvica nisu dosudili niti jedan sedmerac u korist momčadi Branka Tamšea.

Ivica Obrvan imao je velikih problema u pripremi utakmice, smatra da se to odrazilo i na derbi, iako je naglasio kako u tome ne želi tražiti izgovore.

- Čestitam Nexeu na zasluženoj pobjedi, kao i ljudima koji su nakon duljeg vremena ispunili dvoranu i stvorili pravi rukometni ambijent. Prva utakmica u seriji koja slijedi pripala je njima. Dobro smo otvorili utakmicu s vodstvo od dva razlike, nakon toga smo popustili u obrani i dopustili igračima Nexea da prelagano zabijaju golove. Osjetilo se u našoj igri jako puno problema s kojima smo zadnjih dana bili opterećeni. Nedostajala su nam tri-četiri igrača. Nije opravdanje, ali moram to spomenuti. Skrpali smo Mandića koji s tom nogom nije mogao dati više, Srna je odigrao prvu utakmicu nakon mjesec dana, ali na njemu se vidjelo da se muči – kazao je Obrvan.

Na kraju Našičani zasluženo slave, a Zagrebaši će morati dosta toga popraviti u svojoj igri do sljedećeg susreta s Gromovima. Jer, sad je svaki bod zlata vrijedan u borbi za naslov prvaka.

- U jednom kvalitetnom izdanju Nexea tijekom svih 60 minuta, na kraju smo uspjeli smanjiti minus na jedan gol, i za taj moral i borbenost pohvaljujem ekipu. Međutim, za bolji i pozitivniji rezultat trebalo je ipak nešto više večeras. Trebali smo biti kompletniji, realizirati više zicera, ali ne mogu ništa zamjeriti igračima. Čestitam im na zalaganju, htijenju i energiji koju su uložili, jednako kao i svim igračima Nexea. Osobno mi se svidjela utakmica, prštalo je od energije i jakih duela, ali je sve bilo vrlo korektno – zaključio je trener PPD Zagreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:14