Igor Vori

 RONALD GORSIC Cropix
KUP RUKOMETAŠA

Senzacija u polufinalu Kupa: Sesvete iznenađujuće uvjerljivo slavile protiv Nexea i izborile svoje prvo finale

Sesvete su izborile svoj prvi finale Kupa Hrvatske pobjedom od čak 9 golova razlike
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. svibanj 2024. 19:06

Nexe – Sesvete 23:32 (9:17)

POREČ SD Žatika. Gledatelja 100. Suci: Cindrić i Gonzurek (Osijek)

NEXE: Car, Radovanović (5); Račić 1, Bakić, Vejin 1, Marguč 1, Sršen, Jotić, Štrlek 5, Moslavac 4, Tomić 1, Cenić 5, Cohen 2, Melić 3, Pribetić.

Trener Krešo Ivanković

SESVETE: Perić (6), Prpić; Čaprić, Hršak 6, Jelovčić 5, Dumenčić 6 (2), Tomić, Turčić, Raužan 3, Šuker, Gavrić 6, Godec 2, Finek, Ćuk 2, Lasan, Topić 1.

Trener Igor Vori

SEDMERCI: Nexe 1 (0), Sesvete 2 (1)

ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Tomić 11, Bakić 46, Marguč 56), Sesvete 8 minuta (Topić 5, Šuker 25, Godec 29, Gavrić 32)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Dumenčić


Senzacija u polufinalu Kupa, ne toliko po ishodu koliko kada je u pitanju razlika. Sesvete su izborile svoj prvi finale Kupa Hrvatske pobjedom od čak 9 golova razlike. Nexe koje je bilo veliki favorit djelovalo je potpuno nemoćno i prazno.

Čudna utakmica. Nexe skoro 10 minuta nije primilo gol, ali uzmjesto da vodi velikom razlikom i naplati tu dobru obranu, dopustilo ej Sesvećanima da se održe u igri. Ulaskom Dumenčića, Sesvete su polovile konce i počele jedan sasvim drugačiji rukomet. Čvrst u obrani, konkretan u napadu, lopta je išla do kraja kako se ono kaže i u drugih deset minuta nakon što u prvih nisu zabili skoro ni gola, Sesvećani su zabili 10 golova i okrenuli utakmicu. Prvi puta Sesvete su ulovile protivnika na 3:3, prvi puta povele dva razlike (6:4), pa tri (8:5) i nakon toga Ivanković je time-outom pokušao zaustaviti stvar. Ali njegov napad je radio nevjerojatne pogreške, puno je nediscipline bilo i s igračem više i Sesvete su razliku počele povećavati. Do kraja poluvremena došle su do pomalo nestvarni 8 golova plusa, što je bilo veliko iznenađenje, jer u zadnjem susretu ova dva protivnika Nexe je bilo bolje deset razlike. A kao šlag na sve ide činjenica da su Našičani u prvom dijelu napravili 12 tehničkih pogrešaka, da su imali samo jednu obranu vratara i izgledali vrlo loše.

Iako, sve je dobro počelo za Nexe. Sredina obrane Pribetić – Moslavac, uz njih Sršen i Tomić. Težak posao za Sesvete, dok nije ušao iskusni Dumenčić i presložio stvari. Sesvete su također igrale vrlo dobru obranu, sa Šukerom i Hršakom u sredini, a posebno s agresivnima Jelovčićem i Godecom uz njih. Uz to imali su i bolju podršku vratara, makar 4 obrane Perića u prvom dijelu nisu previše. Ali, Nexe je nedopustivo griješilo.

Morao je Nexe u veliki lov u nastavku, ali govor tijela Našičana nije bio u skladu s njihovim renomeom favorita. Popravili su se na startu nastavka, krenuli obrambeno agresivnije, ali Gavrić im nije dao da se puno pomaknu, pa su morali biti strpljivi. No, nisu jednostavno imali energije za povratak. Radovanović je dvaput spasio da Sesvete ne odu na +10. Ali nakon učestalih poklona Našičana ipak su uspjeli u 48. minuti doći do 26:16. E, to nitko nije očekivao.

I tu je bilo sve jasno, Sesvete su bile bolje i drugi puta ove sezone svladale su Nexe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 19:06