DAMIR KRAJAC Cropix
DERBI U ZAGREBU

PPD pobijedio Nexe, Čupić zabio čak 12 golova, utakmica prelomljena na početku drugog poluvremena

U 5. kolu prvi puta ove sezone u međusobnom dvoboju PPD Zagreb svladao Nexe
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 19:45

PPD ZAGREB – NEXE 30:25 (15:14)

ZAGREB SD Trešnjevka. Gledatelja 600. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru)

PPD ZAGREB: Slavić (4), Panjtar (3); Ćavar, Klarica 3, Gojun, Srna 4, Klis, Kraljević, Musa 3, Sirotić, Čupić 12 (4), Dibirov 4 (1), Dodić, Kavčić 2, Leimeter 2, Grahovac. Trener Slavko Goluža.

NEXE: Kuzmanović (9), Radovanović 1 (3); Račić, Bakić 1, Mileta, Vejin 7 (4), Sršen, Jelinić 5, Blažević, Velkavrh, Severac 3, Moslavac 4, Kević 2, Tomić 1, Markušić, Pribetić 1. Trener Branko Tamše.

SEDMERCI: PPD Zagreb 5 (5), Nexe 4 (3)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 10 minuta (Gojun 24, 50, Srna 33, 43, Kavčić 58), Nexe 10 minuta (Tomić 11, Blažević 20, 35, Severac 44, Pribetić 54)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Čupić


Zagreb ima početnu prednost u borbi protiv Nexea za naslov prvaka Hrvatske. Zasluženo je osvojio bodove, makar nije briljirao, posebno u prvom dijelu. No s popravljenom obranom u nastavku priča je bila ‘pretvrda‘ za Nexe koje se raspalo već u prvih deset minuta nastavka utakmice.

Kutija šibica nije bila prepuna, ali se vidjelo da se igra nešto značajnija utakmica u odnosu na ostale. Nexe je došlo bez Melića kojem je puknuo list, Zagreb trenutno u najboljem sastavu. Dobro se poznaju, nije tu bilo nekih posebnih igračkih iznenađenja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Zagreb je bolje otvorio, stekao prednost od dva gola razlike. Sustav uobičajen, Musa i Gojun u sredini obrane, u napadu Čupić za Gojuna i nije tu bilo previše šaranja, jedino je Siriotić na sredini krenuo umjesto Dodića. Nexe isto uobičajeno, Mileta na desnom krilu koji je vrlo dobro odreagirao obrambeno i Srna je u startu utakmice imao dosta problema s prijenosom lopte prema Dibirovu. Nexe je krenulo u trenutku i kada je Dominik Kuzmanović uletio u svoju uobičajenu seriju obrana u posljednje vrijeme. Branio je sjajno, Nexe je ulovilo egal u 17. minuti i otad se igralo gol za gol s prednošću Zagreba koji je sa tih plus 1 otišao i na poluvrijeme. Nesretno je time out kod 14:13 pozvao Tamše, jer je Vejin taman zabio gol, no Našičani su dobro odgovorili. Zbog dobrog finiša Aleksa Kavčića Zagreb je ipak na poluvrijeme otišao sa minimalnih 15:14, Pribetić je nakon brzog centra opalio ne bi li izjednačio, no ispred njega se ukazao Musa i spriječio šut Nexea.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Našićani su na svaku odluku sudaca protestirali, nije neuobičajeno, pa je Tamše sredino, prvog dijela dobio žuti karton. Nexe je igralo dobro, imalo je odličan napadački protok lopte, do izražaja je došla brzina Kevića, dok Zagreb nije izgledao sigurno ni dobro, posebno obrambeno i to se vidjelo na rezultatu. U prilog tome išle su i obrane vratara u prvi dijelu Slavić – Kuzmanović 2:8, pa je Goluža pred kraj poluvremena pokušao s Panjtarom, ali nije dobio ništa.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Rezultat i kretanje igre sugerirali su uzbudljivo drugo poluvrijeme. No, Zagreb je odlično startao u nastavku, popravio obranu, lopta Nexea u napadu je usporila i Zagreb je već za šest i pol minuta imao prednost od 20:14, pa je Tamše morao zvati time out. Loše je njegova momčad reagirala s igračem više kada je isključen Srna, dva napada je promašila, primila dva gola makar je Zagreb igrao s golmanom i to je to je bila naznaka problema Našičana. Pokušavali su igrom jedan na jedan kroz sredinu tražiti priliku, ali to je bilo jako teško.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Sve više je bilo grešaka u napadu Nexea, sve više laganih pogodaka zagrebaša s kojima je prednost rasla. Naravno da su Čupić i Dibirov bili u centru pozornosti.

Zagreb je nakon tih furioznih desetak obrambenih minuta u nastavku pao, pa je Nexe došlo do daha. Kako su zagrebaši razbili sigurnost Kuzmanovića, Tamše je pokušao sa Radovanovićem tražiti preokret, ali sve u svemu bila je to mirna utakmica za Zagreb koju je samo trebalo mirno dovesti do kraja. Kako se odlično u susret u prvom dijelu uključio Kavčić, tako je u drugom odlično reagirao Leimeter, što je svakako išlo na mlin Zagrebu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Čupić je u 53. minuti dosegnuo deset komada na svom kontu, djelovao je kako se od njega i očekuje, što je svakako veliki plus za Zagreb. Nexe se nije uspjelo jače približiti i Zagreb je mirno odigrao utakmicu do kraja za početnu prednost u utakmici do 6 bodova.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:42