AHMED GOMAA/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Ahmed Gomaa/xinhua News/profimedia
RUKOMET

Veszprem sa Cindrićem i Grahovcem prvak svijeta: U uzbudljivom finalu srušen je i Magdeburg

Mađarski Veszprem je svjetski klupski prvak u rukometu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. listopad 2024. 21:03

MAGDEBURG – VESZPREM 33:34 (28:28, 14:13)

KAIRO New Capital Sport hall. Gledatelja 2.500. Suci: Hansen i Madsen (Danska)

MAGDEBURG: Portner, Hernandez; Persson 3, Muche 3, Zhender 3, Zehel, Kristjansson 3, Peterson, Magnusson 7 (5), Seradilla, Mertens 5, Lagergren 6, Saugstrup 2, O‘Sullivan, Damgaard 2, Bergendahl. Trener Bennet Wiegert

VESZPREM: Corrales, Jensen; Grahovac, Descat 5 (3), Sandell, Elisson, Ligetvari, Cindrić 5, Remili 8, Vegh, Elderaa 1, Pechmalbec, Vajlupov 5, Cassado, Fabregas 9, Kosorotov 1. Trener Xavi Pasqual

SEDMERCI: Magdeburg 5 (5), Veszprem 4 (3)

ISKLJUČENJA: Magdeburg -, Veszprem 4 minute (Cindrić 16, Fabregas 27)

IGRAČ UTAKMICE: Ludovic Fabregas

SUPER GLOBE U finalu 17. izdanja Svjetskog klupskog prvenstva


Dva super vrijedna europska sastava u finalu 17. izdanja Super Globea, Svjetskog klupskog prvenstva u rukometu. Aktualni pobjednik ovog natjecanja i trostruki uzastopni pobjednik Magdeburg protiv mađarskog Veszprema koji je prvi puta bio u velikom finalu ovog natjecanja.

Izjednačena utakmica koju je bolje otvorio Veszprem. Kod 8:6 za Mađare, krenuo je Magdeburg i sa 4:0 u seriji preokrenuo ritam u svoju korist. Poletjeli su Persson na desnom i Muche na lijevom krilu. No, raspoloženi Corrales na golu Veszprema vratio je utakmicu u egal, ali je ipak golom Lagergrena Magdeburg na poluvrijeme otišao s minimalnom prednošću.

Greške se skupo plaćaju, a na početku drugog dijela griješili su Magnusson i Kristjansson, pa su sa po 2 gola Vajlupova i Fabregasa Mađari okrenuli utakmicu i otišli na +4, što je bila teška zadaća za Magdeburg. No, uspjeli su na početku zadnje minute do 28:28 stići Nijemci. Remili je pucao u blok na kraju i išlo se u produžetak. Prvih pet minuta 4:3 za Veszprem. Drugih 5 minuta 2:2, Zhender nije pogodio za egal i Vesprem slavi.

U utakmici za 3. mjesto Al Ahly je svladao Barcelonu 32:29 (Mohsen 7/Janc 6) vrativši Barci za porez u skupini. Peti je egipatski Zamalek pobjedom 30:24 protiv brazilskog Taubatea, sedmi je saudijski Al Khaleey pobjedom protiv Sydneya 47:27, dok je posljednji deveti sastav California Eaglesa.

Linker
04. listopad 2024 10:22