Irfan Smajlagić dok je bio na klupi Lokomotive

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI IZAZOV

Susjedi otkrivaju: Proslavljeni hrvatski rukometaš preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Navodno je potpisao dvogodišnji ugovor, a od prvog je dana bio prva želja čelnika tamošnjeg Saveza
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2022. 12:26

Bosanskohercegovački mediji u srijedu su objavili - Irfan Smajlagić novi je izbornik rukometne reprezentacije BiH.

SportSport.ba javlja da ga se već neko vrijeme povezivao s preuzimanjem te klupe, te da je nakon niza razgovora s čelnicima Saveza prihvatio ponudu. Po navodima istog medija, Smajlagić je potpisao dvogodišnji ugovor i od prvog je dana bio prva želja čelnika tamošnjeg Saveza.

Bosnu i Hercegovinu uskoro očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo i pretpostavlja se da će Smajlagić napraviti smjenu generacija.

Legendarni hrvatski rukometaš jedno je od najboljih desnih krila svih vremena. Smajlagić je kao igrač 1988. osvojio olimpijsku broncu s Jugoslavijom, a osam godina kasnije s Hrvatskom se u Atlanti popeo i na najviše postolje.

image

Irfan Smajlagić dok je bio na klupi Lokomotive

RONALD GORSIC/CROPIX

S našom je reprezentacijom osvojio i srebro na Svjetskom prvenstvu 1995., a ima i broncu s Eura 1994. te zlato s Mediteranskih igara 1993. godine.

Bio je pomoćnik u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu 2003., kao i na Olimpijskim igrama 2004. osvojila zlatnu medalju.

U trenerskoj je karijeri vodio RK Čakovec, bio je pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, izbornik Egipta, vodio je i RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, ŽRK Lokomotiva Zagreb te reprezentaciju Irana.

Linker
18. travanj 2024 19:58