Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC Cropix
ŠOKIRAO VLASNIKE

Pravi cirkus: Hrvoje Horvat dobio otkaz nakon samo nekoliko mjeseci, klub objavio što je napravio

‘Ovo je znak apsolutnog nepovjerenja. Dogovorili smo se da je cilj završiti sezonu, ostati u ligi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. travanj 2023. 15:50

Hrvoje Horvat ostao je bez posla u njemačkom Wetzlaru. Nakon što je nakon Svjetskog prvenstva smijenjen s mjesta izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, njemački klub koji se bori za prvoligaški opstanak zahvalio se hrvatskom treneru.

Način na koji se sve skupa odvilo, u najmanju je ruku čudan.

"Wetzlar, trenutno 16. klub rukometne Bundeslige, razišao se s glavnim trenerom Hrvojem Horvatom. 45-godišnji Hrvat, koji je preuzeo momčad tek u prosincu, u večernjim satima obavijestio je klub da je prihvatio ponudu drugog inozemnog kluba za iduću sezonu. Po nama je ovo znak apsolutnog nepovjerenja. Dogovorili smo se da je cilj završiti sezonu tako što ćemo ostati u ligi, a onda razgovarati o budućnosti. Horvat je prekršio dogovor svojom odlukom da od 1. srpnja prijevremeno dogovori prelazak u drugi klub. Nadzorni odbor iz tog je razloga jednoglasno navečer donio odluku o prekidu suradnje s Horvatom", navodi se u priopćenju njemačkog kluba.

Direktor Wetzlara Born Seipp razočaran je postupkom hrvatskog trenera.

- Sada je iznimno važno usredotočiti se na zadatak i svim srcem biti uz Wetzlar. Hrvoje je svojom odlukom pokazao suprotno. Potrebni su nam borci koji će sve napraviti za Wetzlar - naši navijači i sponzori. Treneri su dio toga, pogotovo glavni. Svatko mora biti tu za svakoga, imati energiju za ostvarenje zajedničkog cilja - rekao je.

Linker
29. travanj 2024 11:33