Luka Moslavac

 ZVONKO PAVIC Cropix
PORTUGALCI U NAŠICAMA

Nemaju puno tankih karika, glavni zadatak je kontrolirati ritam utakmice

Nexe danas (20.25) protiv Sportinga kod kuće igra utakmicu 3. kola skupine C Europske lige
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 22. studeni 2022. 10:50

Grupnu fazu Europske lige rukometaši Nexea otvorili su pobjedom na gostovanju kod jakog danskog Skjerna, potvrdili ju uvjerljivom domaćim slavljem protiv mađarskog Balatonfüredija, a onda su imali trotjedni odmor od europskih nastupa do današnje utakmice, ponovo na svom terenu, protiv portugalskog Sportinga.

Zagrijavanje za Portugalce imali su u domaćem prvenstvu. To su utakmice koje Našičani dobivaju dvoznamenkastom razlikom, ali dobro dođu za isprobavanje nekih stvari i kao mogućnost da svi igrači skupe dovoljan broj minuta.

- Bili smo u relativno dobrom izdanju u sve tri posljednje domaće utakmice, jako efikasni, a moram reći da smo igrali svaku utakmicu u drugom sastavu. Djelomično su to krojile ozljede, a malo smo i neke igrače odmorili jer moramo dovesti sve igrače u što bolju formu - kaže trener Branko Tamše.

Sporting je grupnu fazu otvorio minimalnom domaćom pobjedom protiv austrijskog kluba Alpla Hard, a u drugom kolu je izgubio na gostovanju kod španjolskog Granollersa. To je momčad koja na svom popisu ima i četiri Španjolca, po jednog Argentinca, Francuza, Nijemca, Danca, Brazilca, Norvežanina, Poljaka pa i jednog igrača sa Zelenortskih otoka, ali posebnu pažnju mora se posvetiti braći Costa, a posebno mlađem Franciscu, po čijoj se igri ne bi reklo da ima tek 17 godina.

- Sporting je momčad koja ima jako dobre pojedince, igraju dobar rukomet, jako dobro trče kontru, polukontru i brzi centar... Nema baš previše tankih karika u njihovoj igri i po meni su jedna od momčadi koje bi trebale krojiti vrh naše skupine. No, mi imamo svoje ciljeve i planove, a prije svega želim da odigramo protiv njih dobar, snažan rukomet u obrani i iz toga istrčimo što više kontri i polukontri, zabijemo što više laganih golova i tako pomognemo našim golmanima da imaju još jednu dobru utakmicu. Najvažnije je da budemo smireni i da maksimalno ispoštujemo ono što dogovaramo i pripremamo, odnosno da smo mi ti koji diktiraju ritam utakmice i u kojem smjeru će se stvari kretati.

Kad su golmani u pitanju Tamše ima slatke brige jer ima trojicu odličnih na raspolaganju - Mihaila Radovanovića, Morena Cara i Dominika Kuzmanovića.

- Koliko su to slatke brige, toliko su i kisele jer sva trojica su u stvarno dobroj formi i sad na dan utakmice treba pogoditi koja dvojica su u boljoj. Do sada smo imali dobre odabire i nadam se da nećemo ni sad pogriješiti.

Vratio se Tamše nakratko na ono “sve kreće od obrane” i...

- Želio bih u ovoj utakmici preslikati obranu koju smo odigrali protiv Balatonfüredija i onda bismo svi bili sretni.

SKUPINA C

1. KOLO: Sporting - Alpla Hard 31:30, Skjern - Nexe 29:30, Balatonfüredi - Granollers 25:30.

2. KOLO: Nexe - Balatonfüredi 37:23, Granollers - Sporting 32:29, Alpla Hard - Skjern 27:32.

3. KOLO: Nexe - Sporting (20.45), Granollers - Alpla Hard (18.45), Balatonfüredi - Skjern (17.00).

TABLICA

1. Nexe 2 2 0 0 67:52 4

2. Granollers 2 2 0 0 62:54 4

3. Skjern 2 1 0 1 61:57 2

4. Sporting 2 1 0 1 60:62 2

5. Alpla Hard 2 0 0 2 57:63 0

6. Balatonfüredi 2 0 0 2 48:67 0

Linker
14. svibanj 2024 07:32