Adriatic Teqball League
Novi sport

Hrvatska ima sve više natjecatelja, ali u Zadru su dominirali igrači iz Novog Sada i Podgorice

Bila je čast predstavljati Novu Gradišku i nadam se da će biti još ovakvih događaja, rekao je Batalo
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2023. 00:34

Zadar je ugostio četvrti turnir Adriatic Teqball League (ATL), koji je prvi put održan u ovom gradu, okupivši najbolje teqball igrače iz regije. Na predivnom mjestu uz crkvu Svetog Donata, ekipa iz Novog Sada, Liman, potvrdila je dominaciju. Nikola Mitro i Bogdan Marojević već su četvrti put zaredom osvojili ATL turnir, pobjedivši u finalu ekipu Kurjaci iz Podgorice 2-0 (12-4, 12-6).

- Izražavam svoju zahvalnost gradu Zadru, lokalnim organizatorima i Jadranskoj Teqball ligi što su ponovno organizirali izvanredan događaj koji ima veliko značenje za sve teqball igrače iz regije. Kvaliteta igre neprestano raste iz turnira u turnir, i radujemo se što smo još jednom opravdali ulogu favorita. Sada se okrećemo budućim izazovima i turnirima u Riju i Puli, kao i završnom ATL turniru u Skopju - Nikola Mitro nakon nove pobjede.

image
Adriatic Teqball League

Turnir u Zadru okupio je 16 ekipa iz pet zemalja - Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Posebno je zadovoljstvo izazvalo sudjelovanje osam hrvatskih ekipa. Teqball je urbani sport koji je prilagođen ne samo profesionalcima, već i rekreativcima te se isto tako koristi za promociju turističkih ljepota, zbog mogućnosti igranja na različitim lokacijama. Tako je ovaj sport promoviran na svjetski poznatoj destinaciji, turističkoj znamenitosti Pozdrav suncu.

- S obzirom na to da je ovo prvo izdanje Adriatic Teqball lige u Zadru, moram reći da sam iznimno zadovoljan, prvenstveno zbog velike posjećenosti, ali i zbog toga što sada jasno vidimo da teqball raste u Hrvatskoj. Na ovom turniru smo imali osam ekipa iz svih dijelova Hrvatske, uključujući Novu Gradišku, Našice, Kostrenu, Split, Dubrovnik i druga mjesta. Zahvaljujem se našim partnerima, bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć. Posebna zahvalnost ide Gradu Zadru i gradonačelniku gospodinu Branku Dukiću, kao i našim partnerima iz kompanija Admiral Bet i Wiener osiguranja - kazao je generalni tajnik Hrvatskog Teqball Saveza, Maks Dimov.

image
HOO/DAMIR SENČAR

Na turniru su sudjelovali i hrvatski reprezentativci s iskustvom sudjelovanja na velikim međunarodnim turnirima kao što su European Teqball Tour u Budimpešti, Podgorici i Madridu, te Europske igre u Krakovu.

- Pohvale organizatorima za izvanredan događaj u samom središtu Zadra. Bila je čast nastupiti i predstavljati Novu Gradišku, i iskreno se nadam da će biti još ovakvih događaja - zadovoljan je bio hrvatski reprezentativac Dario Batalo.

Također, istaknuto je da se broj TEQ stolova u Hrvatskoj povećava, a u travnju je otvoren Teqball teren sa dva stola na otvorenim igralištima Sportskog centra Višnjik. Osim teqballa, TEQ sto je pogodan za igre poput teqvolly i teqpong, varijacije odbojke i stonog tenisa, te se igra na jedinstveno dizajniranom zakrivljenom stolu.

Linker
27. rujan 2024 12:00