Tina Barišić je proglašena najboljom igračicom turnira

 IVAN BRKIć/RK PODRAVKA
‘JOSIP SAMARŽIJA-BEPO‘

Budućnost pobijedila Podravku i osvojila memorijalni turnir, Tina Barišić najbolja igračica turnira

Podgoričanke su u finalu savladale Podravku Vegeru s 28:22 i tako osvojile prvo mjesto
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 21:59

PODRAVKA VEGETA - BUDUĆNOST 22(9):28(15)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (2), Galinec, Bešen (5); Zadravec 4, Vuković, Stelmah 2, E. Popović, L. Kalaus 1, Šenvald 3, D. Kalaus 1, Mrđen, Vuljak 2, Barišić 7, Pandža 2.

TRENER: Željko Babić.

BUDUĆNOST: Attingre (6+2), J. Kadović (3); Čorović 1, Vukčević, Pletikosić 3, Godec 3, A. Popović, Džaferović, Marsenić 1, Cardoso 7, Bulatović, Tomova, N. Kadović 4, Raičević 8, Pavičević, Kepić 1.

TRENERICA: Bojana Popović.


Rukometašice crnogorske Budućnosti osvojile su prvo mjesto na Memorijalnom turniru ‘Josip Samaržija – Bepo‘, koji je u petak i subotu odigran u koprivničkoj dvorani koja nosi njegovo ime.

Podgoričanke su u finalu pred velikim brojem gledatelja svladale Podravku Vegetu 28:22, poluvrijeme 15:9. Koprivničanke su uspjele parirati jačem suparniku tek na trenutke, no utakmicu je pod kontrolom držala Budućnost predvođena s Raičević i Cardoso te vratarkom Attingre.

Istaknula se kod Podravke Tina Barišić sa sedam pogodaka, Nikolina Zadravec u nastavku je dodala četiri. Treba naglasiti da je ekipa Željka Babića nastupila oslabljena neigranjem tri igračice; Andreju Šimaru muči koljeno, Ana Turk je protiv Lokomotive dobila udarac u mišić, dok je Ema Guskić osjetila bol u ramenu.

U susretu za treće mjesto do izražaja je došla snaga i kvaliteta Krim Mercatora u odnosu na zagrebačku Lokomotivu, koja u značajno promijenjenom sastavu čeka slično teška iskušenja u Ligi prvakinja. Kod Lokosica je najefikasnija bila Birtić s devet pogodaka, dok je Ljepoja zabila šest golova za Krimovke.

Najboljom igračicom proglašena je Tina Barišić iz Podravke Vegete, najbolja vratarka je Armelle Attingre iz Budućnosti, a najbolja strijelkinja njena klupska kolegica Milena Raičević. Nagrade su ekipama i pojedinkama uručili Samaržijini sinovi Albin i Leo.

Linker
04. srpanj 2024 00:26