DAMIR KRAJAC/CROPIX
LIGA PRVAKINJA

Lokomotiva pružila dostojan otpor moćnim Francuskinjama, lokosice doživjele pristojan i prihvatljiv poraz

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. prosinac 2022. 17:01

Lokomotiva - Metz 18:27 (6:13)

ZAGREB SD Sutinska Vrela. Gledatelja 200. Sutkinje: Poberedina i Duplii (Ukrajina)

LOKOMOTIVA: Ivančok (9), Novosel; Ćurić, Burić 1, Kaluđerović 2, Birtić 3, Posavec 2, Dramac 1, Škarić 2, Bilandžić, Malec 5 (4), Tupek 2, Sedloska, Jarak, Zrilić. Trener Nenad Šoštarić

METZ: Sako (7+1), Dupuiset (2+1); Valentini 3, Bont 5, Bouktit 5, Bruna de Sousa 3, Jorgensen, Burgaard, Horaček, Maslova 2, Berthelemy 2, Jacques 4 (2), Leblevec 2, Stelvia, Kanor 1. Trener Emmanuel Mayonnade

SEDMERCI: Lokomotiva 6 (4), Metz 2 (2), ISKLJUČENJA: Lokomotiva 8 minuta (Burić 8, 58, Kaluđerović 33, Škarić 48), Metz 4 minute (Stelvia 31, 35), IGRAČICA UTAKMICE: Sarra Bouktit

----------------------------------------------------------------------------------

Lokomotiva je prvi dio Lige prvakinja završila na nuli. Realan je bio poraz od boljeg Metza. Priliku za neki bod čekat će kada će u Zagreb doći Kastamonou ili Storhamar. Da se popravljaju protiv velikih, pokazao je i ovaj susret. Ništa nema preko noći. U Metzu su zabile 13, izgubile 25 razlike, sada su zabile 18 i izgubile 9.

Nakon pobjede protiv Podravke u tjednu za nama, a nakon čak - 25 na gostovanju u Metzu u prvom susretu ova dva suparnika ove sezone, Lokomotiva se malo čemu mogla nadati u utakmici s ekipom koja je lani igrala Final four Lige prvakinja. Metz je utakmicu shvatio ozbiljno u obrani i ona je na sredini sa čvrstima Bouktit i Horaček, te s raspoloženom vratarkom Sako iza njih, bila pretežak zadatak za Lokomotivu.

Lokomotiva je bila bez prve kružne napadačice Ines Lisjak ozlijeđene protiv Podravke, nije bilo ni Tene Petike, a obje te igračice poprilično su važne posebno u obrambenom pogledu za Šoštarićev sastav. I napadački to je bio manjak, jer trebao je šut izvana, a osim Birtić nije bilo igračice, kao Petika, koja to može. Pa se Lokomotiva patila i samo sa 6 zabijenih golova završila prvo poluvrijeme na relativno pristojnih -7. Metz je u prvom dijelu prvog poluvremena odmah istrčao pet kontri, zabio pet lakih golova, sa 2:2 dignuo se na 6:2 i bilo je jasno u kojem pravcu to ide.

Mayonnade je prepoznao situaciju, pa je dao priliku igračicama koje manje igraju, ali je Lokomotiva hrabro reagirala i držala se u egalu u drugom poluvremenu, što je za svaku pohvalu. Pa je francuski trener morao resetirati ekipu na sredini drugog dijela time outom. I sve bi bilo OK da Lokomotiva nije počela raditi pogreške i dopustila Metzu da ponovno digne razliku. Na sreću ne do 10 razlike, što bi značilo da je poraz pristojan i prihvatljiv.

- Utakmica je bila potpuno drugačija nego u Metzu, teška za nas u tjednu kada smo imali Podravku. Bili smo bolji nego u proteklim utakmicama, možemo reći zadovoljni obranom, a ovo je ne treba zaboraviti prva sezona za nas u ovakvom natjecanju i ritmu. Sada smo fokusirani na dolazak Kastamonoua i pokušat ćemo dobiti tu utakmicu – zaključio je trener Lokomotive Nenad Šoštarić.

Linker
18. svibanj 2024 14:00