Aleks Kavčić (lijevo)

 DAMIR KRAJAC Cropix
OD DEBAKLA DO SENZACIJE

Zagrebovo čudo u Norveškoj: ‘Puno smo uložili u ovu sezonu, bilo bi glupo odustati tako lako od svega‘

Slovenski bek odigrao je veliku utakmicu, igrao je sve tri vanjske pozicije u napadu i oba halfa u obrani
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. veljača 2024. 16:43

Aleks Kavčič, Slovenac u dresu Zagreba odigrao je veliku utakmicu u Trondheimu. Pokazao je u pravom smislu riječi što znači momčadski igrač u jednoj utakmici. Nosio je teško breme, dok je sve odradio skoro pa savršeno. Prvo je bio srednji vanjski, onda lijevi, na kraju desni vanjski, u obrani je bio jedan half, nakon toga drugi, jer je bilo nemoguće rotirati trojicu igrača. No, kada imaš Kavčića u momčadi kao u Trondheimu sve je znatno jednostavnije. Na kraju je zabio i tri gola, posljednji je zakopao sve nade Kolstada.

Dakle, kako objasniti takav preokret u samo šest dana nakon katastrofe u Aalborgu - rapsodija u Trondheimu?

- Teško. Jednostavno, bili smo jako loši u Aalborgu. Kada smo se vratili doma, trenirali smo, najviše taktiku, pomalo smo spremali utakmicu u Kolstadu. Da će ona ispasti ovako, nismo se ni sami nadali, da ne bude lagana. Ali, stvari su išle loše i u jednom trenutku smo rekli “puno smo uložili sebe u ovu sezonu, puno smo napravili i bilo bi glupo odustati tako lako od svega”. S tom smo mišlju ušli u utakmicu u Norveškoj i ispalo je dobro.

Sjajna utakmica Suhog

Ispalo je sjajno.

- Ja ne bih pretjerivao, jer Kolstad je vrlo jak protivnik i njegov napad je jako teško zaustaviti. Ali, sve što je nama prošlo, zaustavio je Mandić koji je kao mnogo puta ove sezone na golu bio sjajan.

Pohvalio je momčad...

- Našu obranu, Mandića, Suhog (Suholežnik) koji je odigrao sjajnu utakmicu i pokazao prave mogućnosti, Kosa koji je sjajno napadao u teškoj situaciji kada smo nakon Srne i Klarice koji nisu ni došli u Norvešku još ostali bez Moralesa i Kraljevića koji su do tada bili sjajni. Znali smo da nam može biti teško, pripremili smo se na to i ispalo je vrhunski. A ono što je najvažnije ne letimo, samo smo sretni i zadovoljni, svjesni da do PSG-a imamo i utakmicu sa Sesvetama koju treba napraviti na najbolji mogući način.

Ozljede sastavni dio sezone

Kavčič nije klasični srednjak, ali taj posao ove sezone radi jako dobro.

- Ja bih rekao da sam igrač za momčad i nije mi teško bilo što što će koristiti momčadi. Koja će to vanjska pozicija biti, koja će pozicija biti u obrani, manje je važno, samo je konačni rezultat bitan. Mi smo ove godine napravili velike stvari, nisu nam davali prevelike šanse, ali smo pokazali da smo momčad u prvom redu, da se zna red, da se zna koliko vrijede mladi, ali i kako utakmice trebaju završiti najiskusniji igrači. Postavili smo si cilj i njemu težimo.

Jako blizu ste cilja?

- Izgleda tako, ali još ništa nije gotovo. Sada imamo odličnu poziciju, ali Liga prvaka je ove sezone nepredvidiva i uvijek je važno biti koncentriran isključivo na sebe. Tako gledamo na utakmice s PSG-om doma, s Kielom vani. Pripremit ćemo se, napraviti što možemo, pa ćemo vidjeti. Protiv svakog se može uspjeti i igrati na pobjedu. Ne razmišljamo o konkurenciji, iskreno više naš motivira činjenica da smo samo bod iza Szegeda, a pokazali smo da nismo slabiji od njih ove sezone. Igrati utakmice pred punom Arenom bila bi privilegija, ja vjerujem da će tako biti i protiv PSG-a i u osmini finala gdje kako god bude imamo svoje ambicije. Pokazali smo ove sezone zašto.

I vi ste se napatili sa ozljedama ove sezone?

- Ozljede su nažalost sastavni dio cijele sezone i koliko god za momčad bile teške nikad ne smiju odrediti stvari. Za to radimo, zato stalno potenciramo važnost momčadi. Samo ako si se spreman nositi s problemima možeš doći do cilja. Mi smo to ove sezone baš pokazali i mislim da smo na dobrom putu - zaključio je Aleks Kavčič.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 16:38