GORAN MEHKEK Cropix
PORAZ U FRANCUSKOJ

Zagrebaši su dali sve od sebe, ali nije išlo: ‘To je prelomilo utakmicu u njihovu korist. Ne treba nam alibi‘

Izgledali su bolje danas, 40 minuta mi smo izgledali ok, ali nismo više i to je jedno veliko iskustvo za nas - kazao je trener Nikolić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. travanj 2024. 23:12

Montpellier je zasluženo slavio, Zagreb se brzo s terena povukao u svlačionicu. Liga prvaka za ovu sezonu je završena. Bila je možda nikad bolja, ali nedovoljno dobra za prolazak među osam najboljih sastava Europe.

Andrija Nikolić trener Zagreba nakon utakmice kaže:

- Montpellier je zaslužio čestitke i dobre želje. Izgledali su bolje danas, 40 minuta mi smo izgledali ok, ali nismo više i to je jedno veliko iskustvo za nas. Nismo razočarani, dali smo sve od sebe, ali pobijedio je bolji protivnik danas. Sada se okrećemo domaćim obvezama, u nedjelju nas čeka utakmica u Našicama.

Kos je izašao…

- Pao je na leđa, ali mislim da nije ništa strašno. Falilo nam je više igrača da bismo izdržali. Iskustvo je ipak bilo na njihovoj strani. Dosta smo promašili u prvom dijelu, u drugom kontre, dva penala i to je bilo to.

Filip Glavaš desno krilo Zagreba kaže:

- Tri poluvremena smo odradili dobro, ovo zadnje nismo. Možda smo pali energetski, izgubili konce u napadu i to nas je koštalo. Previše smo tehničkih pogrešaka napravili da bi završilo bolje.

Zvonimir Srna imao je sjajna početak, ali nije izdržao sam.

- Otvorili smo utakmicu solidno, ali nervozno i umjesto da odemo na predah s prednošću mi smo bili u egalu. Tehničke greške u drugom dijelu prelomile su utakmicu u njihovu korist. Ne treba nam nikakav alibi, Mandi na golu s našim greškama nije bilo lako braniti.

Patrice Canayer trener Montpelliera ipak nije odigrao svoju posljednju utakmicu na klupi francuskog tima.

- Zadovoljan sam reakcijom momčadi u izjednačenom susretu. Mislim da smo zaslužili pobjedu, fizički smo bili bolji i to je odlučilo pobjednika. Naša mentalna snaga je bila da nakon tri izjednačena poluvremena nađemo način da dobijemo o ovakvu utakmicu. To je bio i taktički i fizički izuzetno zahtjevan posao za nas. Zato Zagrebu sve čestitke za obje utakmice kojima je dokazao da spada u vrh europskog rukometa.

Remy Desbonet okrenuo u utakmicu na golu Montpelliera.

- Igrali smo doličnu obrambenu utakmicu. Bila je velika borba i izrazito zahtjevno igrati na ovoj razini. Publika je bila ta koja nam je pomogla da prelomimo utakmicu u svoju korist.

Veron Načinović naš reprezentativac u sastavu Montpelliera zaključuje:

- Znali smo da će biti tvrdo. Imali smo loš start. No, iskoristili smo svoje prednosti i prošli dalje. Na početku dok su zagrebaši bili svježi bilo je teško kontrama riješiti stvari, ali smo bili strpljivi i dočekali svoju priliku. Bilo je teških momenata, ali nismo pokazali nervozu i na kraju se to pokazalo kao prednost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 23:13