Trener Zagreba Ivica Obrvan

 DAMIR KRAJAC Cropix
PORAZ U ZADNJOJ SEKUNDI

Zagrebaši ogorčeni: ‘Suđenje u zadnjih 10 minuta nije imalo smisla! Zaslužili smo ne bod nego - pobjedu‘

‘Suđenje ne komentiram inače, ali moram reći da kriterij nije bio jednak, 18 minuta isključenja, što reći‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. studeni 2022. 22:00

Razočarani su bili zagrebaši nakon utakmice. Kako i ne bi, jer Dinamo je pobijedio (29:28) pogotkom iz sedmerca u zadnjoj sekundi, a da u regularnom dijelu nije vodio. Tek na isteku 60 minuta došao je do bodova. To se zove peh.

Ivica Obrvan, trener Zagreba pokušao je prokomentirati poraz.

- Teško je nakon ovakvog raspleta komentirati. Mislim da smo zaslužili ne samo bod, nego pobjedu. Nisam zadovoljan kao trener sa zadnjih 10 minuta suđenja koje su bile diskutabilne i u drugačijem kriteriju za nas. To nema smisla. Protivniku čestitam, ovo je sport. Kada izgubiš u zadnjoj sekundi sve to je atak na momčad, za detaljniju analizu moram pogledati snimku utakmica. Za prvu ruku to je to.

Xavi Pasqual, trener Dinama naravno bio je zadovoljniji.

- Vrlo sam sretan zbog ishoda. Jako je teško pobijediti ovdje i jako je lijepo imati ovakvu podršku s tribina. Prvi dio sam bio zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom. U drugom dijelu smo se vratili u svoj ritam premda smo startali loše. Mijenjali smo dosta, Khalifa je na golu odlično odgovorio i na kraju smo sretno pobijedili.

Ante Kuduz, igrač protivničke momčadi nakon velike borbe kaže:

- Bila je velika borba, žestoka, puno grešaka s obje strane. Mi smo počeli kako inače ne počinjemo, poklanjali smo dosta lopti i Zagreb je to iskoristio na početku. I drugo poluvrijeme ista priča, ali nas je sreća malo pomazila na kraju. Da je Zagreb pobijedio ne bi bilo nezasluženo.

Zvonimir Srna razočaran, premda je imao jako dobar povratak u utakmicu.

- Ne znam što se dogodilo, neka nesigurnost u zadnjim minutama. Sve smo dali od sebe, sve smo probali. Izgubili smo protiv direktnog konkurenta za prolaz. Razočaran sam jako. Ne bih rekao ni krivi ni dužni da su pobijedili. Ponavljaju nam se neke utakmice od lani, greške od lani da ne privedemo utakmicu kraju kako trebamo. Ostavili smo srce, ali nešto je falilo na kraju. Ghetbane je obranio neke lopte, naši su isto, ali mi nismo iskoristili. Suđenje ne komentiram inače, ali moram reći da kriterij nije bio jednak, 18 minuta isključenja, što da kažem – razočarano je zaključio Srna. (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:03