Sandro Obranović

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX
LIGA PRVAKA

Zagrebaši ne ovise samo o sebi: ‘Ova utakmica je izgleda ispala najvažnija u sezoni‘

Dodatna otegotna okolnost je i ta što Aalborg ima motiv u posljednjem kolu...
Piše: HinaObjavljeno: 07. ožujak 2022. 16:13

Rukometaše hrvatskog prvaka PPD Zagreba u srijedu od 18.45 sati očekuje susret posljednjeg kola skupine A Lige prvaka na gostovanju kod danskog Aalborga, a uoči te utakmice još uvijek postoje izgledi za prolazak u osminu finala.

No, zagrebaši ne ovise samo o sebi već za dohvaćanje šestog mjesta u skupini, posljednjeg koje vodi dalje, trebaju i pomoć skopskog Vardara koji će dočekati norveški Elverum. Naime, uoči posljednjeg kola Elverum i PPD Zagreb su bodovno poravnati na šestoj i sedmoj poziciji, ali je norveški sastav u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera. Stoga hrvatski prvak, kako bi preskočio Elverum, mora ostvariti bolji rezultat od norveškog sastava u posljednjem kolu.

Dodatna otegotna okolnost zasigurno je i ta što Aalborg ima motiv u posljednjem kolu jer bi pobjedom osvojio prvo mjesto u skupini, dok Vardaru utakmica protiv Elveruma ništa ne donosi jer je već "zacementiran" na petom mjestu.

"Znamo svi koliko je teško gostovanje u Aalborgu. To je momčad koja igra specifičan i brz rukomet te brzo završava svoje napade. Mislim da smo mi u hendikepu zato što imamo manju rotaciju nego inače zbog ozljeda nekih važnih igrača. Ova utakmica je izgleda ispala najvažnija u sezoni jer moramo uzeti bod ili dva da bi prošli skupinu. No, premda znamo da ne ovisi sve o nama, mi se idemo gore boriti", najavio je dvoboj Sandro Obranović.

"Preostala nam je zadnja utakmica u ovom zgusnutom i zahtjevnom rasporedu. Prethodne tri utakmice smo odigrali dosta dobro. Pobijedili smo izuzetnu momčad Szegeda te, rekao bih, nesretno izgubili protiv Vardara i Kiela. Još smo uvijek u igri za prolazak, potreban nam je i povoljan rezultat u Skoplju. Igramo na jako zahtjevnom gostovanju protiv vodeće ekipe u našoj skupini. Bit će jako teško, međutim bilo je teško protiv Kiela i Szegeda pa smo pokazali da im možemo parirati. Ono što bih ja želio je da ponovimo pristup i igru koju smo prikazali posljednje tri utakmice pa će i rezultat doći", dodao je trener Ivica Obrvan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:22