Timur Dibirov

 DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA PRVAKA

PPD Zagreb lako poražen u Parizu: Moćni PSG bio je prebrz i preuigran

Previše grešaka i promašaja odveli su Zagreb do -8 u poluvremenu u kojem su primili 22 gola
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. listopad 2022. 22:35

PSG - PPD ZAGREB 40 (22) - 31 (14)

PARIZ Dvorana Pierre de Coubertin. Gledatelja 2.300. Suci: Kurtagić i Wetterwik (Švedska)

PSG: Green (8), Palicka (3); Bzynga, Steins 4, N‘Tanzi, Keita 2, Kristopans 5, Sole 6, Toft 2, Belaguer 1, Grebille 2, Syprzak 10 (1), L. Karabatić 3, Gibelin, N. Karabatić 1, Prandi 5. Trener Raul Gonzalez

PPD ZAGREB: Slavić (2+1), Panjtar (3); Ćavar 3, Faljić 2, Klarica 3, Gojun, Klis 2, Musa, Sirotić 3, Matanović 1, Čupić 3, Dibirov 4 (2), Dodić 2, Kavčić 4, Leimeter 4, Grahovac 1. Trener Ivica Obrvan.

SEDMERCI: PSG 2 (1), PPD Zagreb 2 (2)

ISKLJUČENJA: PSG 2 minute (Steins 4), PPD Zagreb 8 minuta (Sirotić 7, Musa 13, Gojun 16, 45)

IGRAČ UTAKMICE: Kamil Syprzak


PPD Zagreb je lako poražen u Parizu. Očekivao je bolje, ali je previše griješio da bi ozbiljnoj momčadi kao PSG pružio bolji otpor. Poseban problem bio je u prvom poluvremenu u kojem je, ustvari, sve i riješeno. Drugi dio koji je završio na -1 čak i nije izgledao toliko loše.

Zagreb s takvom "tankom" vanjskom linijom jednostavno ne može igrati rukomet na razini koja je bila potrebna za suprotstaviti se PSG-a. Tu se svaka promašena lopta kažnjava, tu ne pomaže obrana koja se ne može postaviti na vrijeme i tu je kraj priče. Nema tu pomoći. Ivica Obrvan dva puta je time-outom u prvom dijelu pokušao zaustaviti napredovanje domaćina, ali jednostavno nije uspio, jer je njegova momčad promašivala u nedogled. Dva puta Dibirov, pa Leimeter, pa Kavčić, pa Klarica, pa Musa, pa nikad kraja... Green je sedam lopti obranio u prvom dijelu i tu nema igranja šest na šest. PSG je prebrz i preuigran da takve darove ne bi znao iskoristiti.

Zagreb je počeo u uobičajenoj formaciji, s tim da je Gojuna za napad mijenjao Sirotić, koji se većom agresivnošću nametnuo ispred Dodića. A on je opet varirao od najboljeg Zagrebovog napadača do potrošača lopti nakon kontakta i tu se jednostavno ugasio. Drugi su pokušavali, da su pozabijali zicere i bilo bi nekako, ne bi bilo barem kontri PSG-a, a ovako se to pretvorilo u jurnjavu u kojoj je dominirao prebrzi Luc Steins, koji je jednostavno radio viškove ili kada nije znao što s loptom, do gola Panjtara prošao sam. Za PSG su nastupila i braća Karabatić makar su utakmicu prije propustili zbog koronavirusa. Nije se vidjelo ni na jednom da je to bio neki preveliki problem.

Dosta se tu nema što puno analizirati, priča je jednostavna. Previše grešaka i promašaja odveli su Zagreb do -8 u poluvremenu u kojem su primili 22 gola, a to je puno, puno previše za rukomet koji preferiraju. To je rezultat kvalitete koju imaju u ovom trenutku i to je tako. Može se igrati na mali broj golova, ali na veliki s tom kvalitetom zasad - ne. PSG je to savršeno demonstrirao bez prevelikog naprezanja.

Pokušao je u drugom dijelu Obrvan sa Slavićem na golu. Nešto manje je Zagreb na startu griješio, pa je prednost domaćih stabilizirana na 7-8 razlike. A tada je Slavić obranio penal, pa zicer, pa je Zagreb smanji prednost na -5 i Raul je pozvao prvi puta na utakmici time- out. Obrvan je osvježio momčad, na teren poslao Faljića, Matanovića i Ćavara i sve je uz malo usporeniji PSG izgledao optimističnije.

Najveći problem zagrebašima očekivano je bio visoki Syprzak kojeg je teško čuvati, ali teško je čuvati u naletu i Prandija, Karabatića i Kristopansa, pa je prednja linija očekivano ponekad pucala prelagano. No, ipak je bolji napad bio ključ boljeg omjera ne terenu za zagrebaše, pa je Raul mijenjao Greena za Palicku ne bi li promijenio ritam u koji je njegova momčad uletjela.

I onda su opet počele gluposti, promašaji, izgubljene lopte i PSG se za tren oka vratio na +8. I onda pustio gas do kraja otišao na +10 makar se činilo da bi moglo ispasti pristojno na kraju. Minus 10 u Magdeburgu, minus 9 u Parizu, nije dobro, ali što je tu je. Realno, PSG nije ni mjerilo za ovakav Zagreb koji šansu mora tražiti protiv sebi ravnih. Ili ravnijih, realno rečeno. Dakle, sada reprezentativna stanka, pa Wisla u Varaždinu. To će biti znatno važnije.

Obrvan: Mladi igrači bili su impresionirani

Nije Zagreb nakon -9 mogao biti zadovoljan ni s čim. Čak 40 golova je primio i izgubio visokom razlikom, a to je za nešto ozbiljnije u Ligi prvaka neprihvatljivo.

Ivica Obrvan trener PPD Zagreba morao je biti realan nakon teškog poraza.

- PSG je zasluženo dobio, naši mladi igrači su bili vidno impresionirani i to nas je koštalo velikim minusom već u prvom dijelu. PSG je igrao brz rukomet kojem greškama koje smo imali nismo mogli odgovoriti. U drugom dijelu smo ih skoro ulovili, ali za više nije bilo snage.

Karpo Sirotić imao je svijetlih minuta, ali rezultat to nije pokazao.

- Mislim da su presudile naše tehničke greške. Kada ih nismo radili bili smo u priključku. Oni lagano rade polukontre i kontre, trče svih šest i to je nemoguće zaustaviti. Moramo to popraviti ako želimo biti konkurentni u Ligi prvaka. Mislim da smo trebali više, ali s obzirom da smo izgubili od prvaka Francuske i Njemačke, nije neočekivano. Moramo raditi za bolje.

Aleks Kavčić dao je što je mogao, ali…

- Dali smo sve, ali greške su nas koštale i nismo s njima uspjeli trčati. Imaju jako snažne igrače kao Kristopans i Karabatić koje je jako teško zaustaviti. Pokazali smo u drugom dijelu da možemo bolje, ali smo na kraju nažalost pali i izgubili visoko. Ozljede su nas koštale da ne ispadne sve kako je trebalo od starta. Nismo izgubili sve, ali je moglo bolje – zaključio je slovenski reprezentativac.

Raul Gonzalez trener PSG-a zadovoljan nakon visoke pobjede.

- Došli smo do igre koju smo željeli, mislim da smo odigrali dobru utakmicu i pokazali visoku koncentraciju u realizaciji. Nakon Magdeburga bilo nam je jako važno da nastavimo istim putem i mislim da smo u dobrom trenutku i s optimizmom čekamo sljedeće susrete – zaključio je trener PSG-a.

Aleks Dušebajev s tricom u nizu srušio Kiel

Uz Zagrebov još su četiri susreta 4. kola Lige prvaka odigrana u četvrtak. Od toga uz Zagreb, još jedan u njegovoj skupini. Magdeburg je ugostio Wislu i pobijedio 33:27. Po 8 golova Smitsa i Kristjanssona za domaće, a Mihić 8/8 kod gostiju, 8 obrana Pilipovića i 4 gola Lučina.

U skupini B Barcelona je projurila kroz Lillehammer protiv Elveruma sa čak 46:30. Moen 7 za domaće, N‘Guessan 8 za goste za koje je 6 golova zabio Cindrić.

Szeged je razbijen doma od Aalborga čak 41:29. Za Dance Hansen 12, Barthold 10, za domaće Šoštarić 6, a Alilović 2 obrane. A u derbiju u Poljskoj Kielce je sa 40:37 svladalo Kiel u briljantnoj završnici Aleksa Dušebajeva koji je zabio tri za redom, ukupno 7. Karačić je za pobjedu dodao 3. Kod Kiela Johansson 9, Duvnjak 1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:45