Ivica Obrvan

 ZVONKO PAVIC Cropix
LIGA PRVAKA

Novo teško potonuće Zagreba: Prvak Njemačke bio je prevelik zalogaj, Dibirov završio u bolnici!

Naš prvak nije djelovao konkurentno, situacija uoči dolaska Porta u Zagreb nikako nije pozitivna
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. rujan 2022. 22:31

Magdeburg - PPD Zagreb 35:25 (17:12)

MAGDEBURG GETEC Arena. Gledatelja 6.000. Suci: Jorum i Kleven (Norveška)

MAGDEBURG: Jensen, Portner (8+4); Meister 2, Chrapkowski, Muche 4, Kristjansson 3, Pettersson, Magnusson 2 (2), Hornke 11, Weber 4, Mertens, Saugstrrup 2, O‘Sullivan 2, Bezjak 1, Smits 1, Daamgaard 3. Trener Bennet Wiegert

PPD ZAGREB: Slavić (5), Turčić; Ćavar 2, Faljić, Klarica, Gojun, Klis 3, Kraljević 1, Musa 3, Sirotić 3, Čupić 2 (1), Dibirov 1, Dodić 1, Kavčić 3, Leimeter 5, Grahovac 2. Trener Ivica Obrvan

SEDMERCI: Magdeburg 1 (1), PPD Zagreb 6 (1)

ISKLJUČENJA: Magdeburg 10 minuta (Saugstrup 18,27, Bezjak 7, Klupa Magdeburga 35, Magnusson 32), PPD Zagreb 10 minuta (Kavčić 9, Dodić 13, Čupić 21, Klis 29, Gojun 47)

IGRAČ UTAKMICE: Tim Hornke


Zagreb je očekivano poražen u Magdeburgu. Prvak Njemačke bio je očekivano preveliki zalogaj za zagrebaše. Naš prvak nije djelovao konkurentno i nakon poraza u Magdeburgu situacija uoči dolaska Porta u Zagreb nikako nije pozitivna.

Nakon GOG-a i minusa u Areni, Zagreb je čekalo teško gostovanje u Magdeburgu kod prvaka Njemačke. Uz sve bili su i oslabljeni, jer nije bilo Panjtara, Srne i Matanovića, dok je Magdeburg usprkos ozljedi Kristjanssona bio u kompletnom izdanju nakon osma sezona ponovo pred domaćom publikom u Ligi prvaka.

Prvo poluvrijeme plus 5 za Magdeburg, ni iz čega doslovno. Tri promašena sedmerca Zagreba, nekoliko zicera od kojih dva Muse u nizu, onda četiri nepotrebna isključenja i Magdeburg je to bez naprezanja jednostavno i lako kaznio. Završavali su napade na krilima, a posebno je raspoložen bio Hornke koji je imao pucački trening.

Zagreb se inače dobro postavio, krenuo s Dodićem i Kavčićem u prvih sedam. Nažalost Dodić je bio bezopasan, pa je Obrvan morao tražiti pomoć Sirotića, a kada je Kavčić isključen u vatru je išao i Klis. U obranu je uskočio kao pomoć Faljić, krpao se Zagreb kako je mogao i sve bi to bilo OK da nije bilo pogrešaka koje ne spadaju u Ligu prvaka. Ali, to je očito cijena…

Magdeburg nije igrao ništa posebno, a zabio je 17 golova, uglavnom sa šest metara, samo su dvaput Weberovi projektili završili iza Slavića, što baš i nije trebalo biti tako. Ali, to su ti detalji po kojima se razlika definitivno prepoznaje. Naravno, bilo je i pucanja u igri jedan na jedan, što je obnovljeno gradivo iz susreta s GOG-om.

Obrana Zagreba je u suštini ipak bila OK, ali protiv izgubljenih lopti nije se stigla braniti. Jednostavno Magdeburg je rutinirana momčad koja to lako kažnjava. Nikola Portner pokazao je da je u odličnoj formi na početku sezone i to je bio dodatni vjetar u leđa sastavu Benneta Wiegerta.

Naravno da je i u nastavku utakmica išla istim tempom. Zagreb na momente konkurentan, a onda dvije gluposti u nizu i opet pad. Probao je Obrvan s Turčićem na golu na početku nastavka, jer je Slavić imao tek dvije obrane u prvom dijelu, ali nije dobio ništa, pa se prvi vratar Zagreba opet vratio među vratnice. Obrvan je zaustavio na 8 potonuće, točnije pokušao, ali nije u pitanju bio trenutak nego trajno stanje. Magdeburg je s lakoćom napravio veliku prednost, pa je Wiegert s klupe dignuo Meistera, Daamgaarda koji nije igrao dugo zbog ozljede i GETEC Arena dobro se uspjela zabaviti. U 32. minuti Magdeburg je bio na +10 (26:16) i Zagrebu se jasno pisao još jedan bolni poraz.

Dibirov je završio u bolnici na šivanju, Ćavar nije mogao, Sirotić je krpao i sredinu i krilo, dobro je u granicama mogućnosti odgovorio na sve, ali je bilo bilo što dobro bilo teško očekivati do kraja utakmice. A sedmerci su promašivani gotovo nevjerojatno. Srećom pa je Magdeburg usporio, Slavić nešto obranio, pa je Zagreb uspio zaustaviti pad, ali je na kraju ipak završio na minus 10. Klasika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 21:12