Slavko Goluža

 Ronald Goršić/Cropix
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Jedan od najvećih izazova Slavka Goluže: ‘Obranom 3-2-1 želimo iznenaditi ponajbolju momčad svijeta‘

"Pokušat ćemo igrati na što manje golova i što je više moguće umrtviti igru", kaže trener PPD-a
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. veljača 2023. 13:49

Rukometaši PPD Zagreba u svojevrsnoj komociji dočekuju moćni Pariz u utakmici 11. kola Lige prvaka. Nema stresa, poručio je trener Slavko Goluža. U srijedu u 18.45 očekuje se prava rukometna fešta. Goluža je preporodio momčad, osvojeni su bodovi koji su hrvatskog prvaka približili prolasku skupine. No, nije sve gotovo.

- Dolazi nam "simpatična" ekipa, dolazi nam 7-8 medaljaša s nedavnog SP-a. Sve o njima znamo, gledali smo njihovu utakmicu protiv Chartresa u francuskom kupu, no ne zamaramo se njima. Na nama je da agresivnom i discipliniranom igrom udaljimo njihove bekove, igrat ćemo neku, nazovimo to 3-2-1 obranu. Moramo zatvarati dobro pivote, ma tko od njih igrao. Pokušat ćemo igrati na što manje golova, pokušat ćemo što je više moguće umrtviti igru. Oni su uvijek dominantna ekipa, ne smijemo im ući "u mašinu". Ovo nije "običan dan", nadamo se da će doći puno naših navijača da nas podrže protiv ponajbolje svjetske momčadi koja također želi pobijediti i osigurati prvo mjesto u skupini da izbjegnu dvije play-off utakmice.

Iskusni Jakov Gojun još nije zaboravio SP i onaj prvi poraz od Egipta.

- To me još boli, kako je to bio loš dan. Imamo u Ligi prvaka još četiri utakmicem idemo uzeti još neki bod, zašto ne protiv Pariza? Ovaj je Pariz slabiji nego kad sam ja tamo igrao s Hansenom, Narcisseom, Omeyerom... Imamo lijepi niz od dvije pobjede i remija i idemo to probati nastaviti, ma kako to optimistično zvučalo. Iskreno, šteta što nas je SP prekinuo u onom lijepom pobjedničkom ritmu, nadam se da možemo nastaviti. Izaći ćemo na teren hrabro, idemo dati sve od sebe i pokušati iznenaditi. Rezultat na semaforu uopće neću gledati, samo ćemo se "fajtati" - poručio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 05:27