RANKO SUVAR Cropix
PALI SU DANCI

Euforija u Zagrebu nakon velike pobjede: ‘Što reći kad dobiješ finalista Lige prvaka...‘

Puno govori to što nam je Aalborg zabio samo 23 gola, kaže Andrija Nikolić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. rujan 2024. 22:10

Puno mjesta za zadovoljstvo nakon pobjede protiv Danaca. Potpuno drugačija priča od one prije sedam dana u Poljskoj. E sad, da je te oscilacije smanjiti na najmanju moguću mjeru, bilo bi to savršeno.

Andrija Nikolić trener Zagreba imao je puno razloga biti ponosan na momčad.

- Igrači su zaslužili sve čestitke za utakmicu. Svi su bili odlični. Možemo pričati da je obrana bila top, da je Mandić bio odličan, ali ja ću dodati i napad koji je bio discipliniran i nije dao Aalborgu pravu šansu. Zabio nam je Aalborg 23 gola i to puno govori.

Prije sedam dana drugačija slika?

- Dogodilo se u Kielcu to što se dogodilo i ja se nadam da ćemo dobro sada ponavljati da nam se propusti onakve vrste više ne događaju.

Timur Dibirov je igrao s virozom, jedva govori, ali je torpedirao Dance s tri uzastopna gola u finišu.

- To je bilo ono čemu težimo, u što smo vjerovali da ova momčad može. Mislim da smo se od početka postavili ratnički, da smo im spriječili njihovo najjače oružje, zabijanje lakih golova, i to se kasnije pretvorilo u veliku pobjedu. Sada to moramo učiniti stabilnije. Kako sam izdržao? Teško, da ne kažem jedva, ali sam izdržao. Nije lako trčati ovakvu utakmicu. I još nešto bih dodao. Razlika je velika, ali nije realna, baš kao što nije bila realna ni ona u Kielcu prije tjedan dana.

Roko Trivković je imao svoje prve minute u Areni, zabio je gol, odigrao odličnu utakmicu.

- Od starta smo zakrvili s Aalborgom, pokazali zube, pa čak i kada smo fulali zicere, uspjeli smo odoljeti njihovom pritisku. Bilo mi je predobro prvi puta igrati u Areni i drago mi je da je ovako završilo. To je dokaz da možemo igrati sa svakim.

Filip Glavaš koji ne promašuje isto je bio novost.

- Što reći kada dobiješ finalista Lige prvaka osam razlike, kada s njima igraš i trčiš ravnopravno. Dobro smo se postavili od početka, obrana sjajna, imali smo podršku Mandića i sve je ispalo vrhunski.

Kapetan Jakov Gojun je zaključio...

- Sve što smo loše radili u Kielcu, danas smo radili dobro, odigrali vrhunsku utakmicu, dokazali neke stvari sami sebi u prvom redu. To je jako važno za ovu momčad, jer saznanje da možeš dobiti Aalborg daje optimizam. To nam je jako trebalo, posebno nakon poraza u Poljskoj. Sve planove smo ispunili, zaustavili njihovu brzu igru, natjerali ih na igru 6 na 6 i sretni smo nakon ovakve pobjede.

Mike Machulla, trener danske momčadi, kaže:

- Zagreb je zaslužio pobjedu po svemu. Imali smo veća očekivanja, ali nismo došli do svoje igre, laganih golova. Imali smo stalni pritisak protivnika, dosta smo lopti izgubili i promašili. Liga prvaka traži više. Nije to bila dobra večer za nas, ali idemo dalje.

Aleks Vlah, bivši zagrebaš u redovima Aalborga, zaključuje:

- Apsolutno zaslužena pobjeda Zagreba, mi nismo bili dobri, ni približno kao ove sezone. Obrana Zagreba i sjajni Mandić su nam napravili mnogo problema. Da su nas iznenadili, nisu, očekivali smo tako nešto. Lani smo izgubili bod, danas dva. Uz sve, promašili smo i sedmerce, a igrati s minusom u Areni nije lako. Ali, tek je drugo kolo, Liga prvaka je tek počela. (drp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 22:10