PPD Zagreb

 GORAN MEHKEK/CROPIX
POTPUNI KAOS

Dvostruki prvak Europe bit će izbačen iz Lige prvaka?! A hrvatski bi u nju mogao - izravno!

Dugovanja Makedonaca iz 2017. godine europska im federacija neće oprostiti. Lani su ih pustili...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. lipanj 2022. 23:11

Čini se da će sljedeća sezona Lige prvaka početi velikim šokom. Vardar, koji je ne tako davno bio dvostruki prvak Europe, trebao bi biti izbačen iz svih europskih natjecanja zbog dugova prema igračima koji datiraju iz 2017. godine. Lani je EHF pustio Vardar uz garancije da će novac biti isplaćen, no to se očito nije dogodilo i sada mu prijeti izbacivanje.

Makedonija je na šestom mjestu europske ranking liste i kao takva ima svoje mjesto u Ligi prvaka, no ako nema Vardara to mjesto ne može preuzeti neki drugi makedonski klub. To bi moglo značiti da će Hrvatska, kao prva na listi čekanja, dobiti svoje mjesto u Ligi prvaka, što bi u prijevodu značilo da PPD Zagrebu ne treba pozivnica nego da bi u natjecanje ušao direktno kao prvak Hrvatske.

Tada bi prvi ispod crte ostali Slovenci, što bi značilo realne izglede Celja da se vrati u najjače klupsko natjecanje. U svakom slučaju, EHF će sljedećih dana obznaniti odluku na svom Izvršnom odboru koji je planiran za petak 24. lipnja, a ždrijeb Lige prvaka trebao bi biti 1. srpnja. Nadajmo se s hrvatskim predstavnikom.

No, izbacivanje Vardara je svakako šok i veliko je pitanje što bi se uopće događalo s momčadi koju je Vardar ambiciozno skupio za sljedeću sezonu. Nešto slično dogodilo se i Zagrebu kada je zbog dugovanja u sezoni 2001/02. bio udaljen iz europskih natjecanja godinu dana, dok nije vratio dug. A blizu te priče prije dvije godine bilo je i poljsko Kielce, no Bertus Servaas dugove je vratio i Kielce opet visoko kotira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:42