Arhiva

 MARKO TODOROV Cropix
LIGA PRVAKA

Duvnjak i društvo pokazali kakva su vrhunska momčad: Nakon četiri poraza u ligi, razbili najjačeg protivnika

‘Jako smo ponosni što smo dobili ovu bitku protiv velikog suparnika‘, kaže trener Filip Jicha
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. listopad 2023. 11:46

E da, to je Kiel. Imaš četiri poraza u Bundesligi, ne ide ti, a onda dođe najjači mogući protivnik i ti ga ‘pukneš‘ četiri gola razlike. To je osobina velike momčadi, koja ima krize, koja ne izgleda bajno, ali koja je i te kako svjesna sebe i svoje kvalitete. Kiel je vrhunska momčad koja je u stanju iskoristiti sve prilike, a prilika je definitivno bila neigranje Andreasa Wolffa u dresu Kielca.

Njemački vratar je još na bolovanju, a bez njega Kielce jako teško funkcionira i konačnici u Kielu je primilo čak 35 golova, a s tim je jako teško dobiti utakmicu. Kiel je slavio 35:31, drži maksimalan učinak nakon četiri kola i Wunderino Arena je ponovo prodisala.

- Jako smo ponosni što smo dobili ovu bitku protiv velikog suparnika. Vjerujem da su i moji igrači ponosni na to, jer smo dali puno energije na terenu i borili se 60 minuta. Preokret je bio moguć zahvaljujući obranama Tomasa Mrkve, pa smo mogli krenuti u brzu igru koja nam je donijela prednost – rekao je nakon utakmice trener Kiela Filip Jicha.

Dva njegova najbolja strijelca bila su Skipagotu i Johansson sa po 7 pogodaka, a spomenuti Tomas Mrkva je imao 9 obrana.

Kielce bez obrana vratara nije mogao dobiti onu dodatnu energiju. Solidan je bio Walach, ali nije bilo dosta.

- Mogu biti zadovoljan s aspekta da su se moji igrači borili 60 minuta. Ali nisam zadovoljan drugim poluvremenom. Napravili smo previše lakih pogrešaka, a tu je bio Tomas Mrkva s puno vrhunskih obrana. Dao je mogućnost Kielu da ide u kontru i to je bilo presudno. Moramo izvući pouku iz ove utakmice i moramo puno raditi da nam se to ne bi ponavljalo – zaključio je trener Poljaka Talant Dušebajev.

Tomas Gebala, Kielceov div, dodao je jednu zanimljivu na trenera:

- Sve što mogu reći je da je bilo odlično u prvom poluvremenu, ali puno gore u drugom poluvremenu. Mislim da je rezultat presudilo broj tehničkih grešaka. To je bio naš problem. Obrambeno smo se trebali bolje ponašati u nekoliko situacija, u središnjoj zoni bilo je nekoliko prelaganih golova za protivnika, što je rezultat, između ostalog, mog zatvaranja. To su bile stvari koje smo mogli eliminirati. Ne možemo reći da smo izgubili zbog ozljeda. Ozljede se događaju u svakom sportu. Kao što trener ponavlja, dok imamo šest igrača i vratara, uvijek ćemo se boriti za pobjedu.

Sjajan zaključak i dokaz da se i Kielce može svrstati u elitu europskog rukometa danas, makar mu je ovo bio drugi poraz ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:53