Sukob među navijačima

 Ante Čizmić/Cropix
INCIDENTI NA TRIBINAMA

Zamalo tučnjava u Kölnu, Francuzi se žalili na rasizam: ‘Bili su jako nasilni prema nama‘

Nicolas Tournat tvrdi da su prema francuskim igračima bili upućeni rasistički komentari
Piše: SNObjavljeno: 18. siječanj 2024. 20:56

Hrvatska je porazom od Francuske otvorila drugi krug Europskog prvenstva. Vječni rival hrvatskih rukometaša bio je bolji s 32:34.

Hrvatski navijači su tijekom cijele utakmice pjesmom i navijanjem bodrili izabranike Gorana Perkovca, ali ovaj put nije sve prošlo bez incidenata. U jednom je trenutku na dijelu tribina zamalo izbila tučnjava između navijača, koja je spriječena u zadnji trenutak, što se može vidjeti i na fotografijama našeg Ante Čizmića.

image

Sukob među navijačima

Ante Čizmić/Cropix
image

Sukob među navijačima

Ante Čizmić/Cropix

Kasnije su hrvatski navijači plastičnom čašom pogodili francusku klupu, a prema tvrdnjama francuskih igrača koje prenosi Eurosport, upućeni su im rasistički komentari.

Na rasističke komentare se najviše žalio Nicolas Tournat, a o incidentima je nakon utakmice govorio i izbornik francuske reprezentacije Guillaume Gille.

- Rasističke komentare nisam čuo, ali navijači su bili jako nasilni prema nama cijelu utakmicu. Nisam razumio što govore jer ne razumijem hrvatski, ali bili su nasilni. Za takve ljude nema mjesta u našem sportu - rekao je Gille.

Dodao je da je upravo rukomet inače "primjer sporta s navijačima koji imaju puno poštovanja".

- S ovakvim su potezima prijeđene granice - zaključio je francuski izbornik.

Tournat je nakon utakmice izjavio sljedeće:

- Bilo je rasističkih komentara i to nas je jako naljutilo. Tužno je da takvi ljude sjede svuda oko nas, u svakom trenutku. Pa čak i na rukometu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 04:01