ANTE CIZMIC Cropix
OGROMNO RAZOČARANJE

Španjolci u totalnom šoku: ‘S Hrvatskom je sve krenulo nizbrdo, ovo je najgori rezultat u povijesti‘

Španjolska je doživjela udarac kakav nije očekivala, reakcije pljušte
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 17. siječanj 2024. 09:51

Španjolski mediji nisu prezali od izražavanja nezadovoljstva nakon ispadanja Španjolske s Europskog prvenstva u rukometu. U triler utakmici s Austrijom, izabranici Jordija Ribere nisu uspjeli upisati pobjedu i osigurati sljedeću fazu natjecanja. Bilo je 33:33, a taj rezultat odgovarao je Austrijancima zbog remija s Hrvatskom koji im je omogućio bodovnu prednost nad Španjolcima.

Imala je Španjolska napad za pobjedu, no na semaforu je ostalo samo nekoliko sekundi, što je bilo dovoljno za udarac prema golu. Garciandia je pokušao, ali udarac je otišao visoko iznad gola.

Rukomet kao reprezentativni sport u Španjolskoj nije previše zastupljen, no nakon „najgoreg rezultata u povijesti” na Europskim prvenstvima, mediji nisu skrivali razočarenje.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Tako Mundo Deportivo piše kako je sve krenulo „nizbrdo” nakon poraza od Hrvatske.

„Hispanosi (kako im je nadimak) su u pripremama za natjecanje izgledali kao reprezentacija s vrlo dobrim igrama, ali svi su dobri osjećaji s priprema nestali u kobnom debiju protiv Hrvatske (29-39), njihovom najgorem porazu ikada na Europskom prvenstvu”, pišu Španjolci.

Dodali su kako ovakav rezultat nitko nije očekivao nakon sjajnih nastupa na prijašnjim prvenstvima.

„Oproštaj je veliko razočaranje i iznenađenje jer je Španjolska reprezentacija s najviše postolja (9) nakon 15 europskih prvenstava (dva zlata, pet srebra, dvije bronce), a imala je posebno briljantan niz posljednjih godina” zaključuje dnevni list iz Barcelone.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

S druge strane, neki mediji tvrde da igra nije bila toliko loša, već da momčad jednostavno nije imala sreće.

„Imali smo tri ozljede i crveni karton jednog od najbitnijih igrača. To je kulminacija Europskog prvenstva koje je loše počelo i nikako se nije uspjelo popraviti. Sreća je bila nedostižna. Prije utakmice pričalo se da je nemoguće doživjeti poraz, ali promašivali su udarce koje ova momčad inače ne promašuje”, piše madridski As.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 17:00