Gomez Abello

 Mariano Garcia/alamy/alamy/profimedia
RUKOMET EP

Rumunji u početku dobro namučili Španjolce, a onda je krenula rapsodija, Švicarci iznenadili Francuze

Nakon poraza u prvim nastupima Španjolska i Rumunjska tražile su prve bodove
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 19:46

Španjolska - Rumunjska 36:24 (17:12)

MANNHEIM SAP Arena. Gledatelja 10.000. Suci: Lah i Sok (Slovenija)

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas (9), Hernandez; Pecina, Maqueda 1, A. Dušebajev 4, Figueras 1, Garciandia 3, Serdio 3, Canellas 1, Morros, Casado 2, Abello 8 (2), Terafetta 3, D. Dušebajev 3, Odriozola 1, D. Fernandez 6. Izbornik Jordi Ribera

RUMUNJSKA: Iancu (5), Vasile (1); Ilie 2, Stanciuc 1, Nistor 4 (2), Militaru 2 (1), Cumpanici 2, Nagy 2, Grigoras 2, Racotea, Sadoveac, Tarita, Constantina, Dedu 4, Dragan 2, Ghita 3, Buzle 2. Izbornik Xavi Pasqual

SEDMERCI: Španjolska 2 (2), Rumunjska 3 (2)

ISKLJUČENJA: Španjolska 2 minute (Rettafeta 36), Rumunjska 4 minute (Constantina 44, Racotea 47)

IGRAČ UTAKMICE: Gomez Abello


Nakon poraza u prvim nastupima Španjolska i Rumunjska tražile su prve bodove. Osvojili su ih očekivano uvjerljivo Španjolci. Španjolci u odnosu na Hrvatsku bez Migallona i A. Fernandeza, s novopridošlim Viranom Morrosom i mladim Danielom Fernandezom. Rumunji bez Cabe i Negrua, sa Nagyem i srednjakom Draganom.

U početku izjednačeno, a onda klasika, nekoliko uzastopnih napadačkih grešaka Rumunja i nekoliko laganih pogodaka Španjolaca do 8:13 nakon čega je Xavi Pasqual time outom zaustavio napredak svojih sunarodnjaka, ali se Rumunjska nije imala snage približiti Španjolcima koji su poluvrijeme završili na 17:12. Naravno da su u toj igri krila diktirala ritam, Abello i Dani Fernandez odvojili su Španjolsku na pristojnu prednost i Viran Morros koji je došao u pomoć zbog obrane koja je u prvom susretu primila 39 komada nije trebao ni ulaziti. Utakmica skoro revijalna, bez ijednog isključenja u prvih 30 minuta. Perez de Vargas se resetirao sa sedma obrana u prvih 30 minuta.

Drugi dio je bio u znaku napredovanja Španjolske koja je u 45. minuti dosegnula 26:16 i dalje je sve bilo samo odrađivanje posla. Zaigrao je i Viran Morros.

Švicarska iznenadila Francusku

U prvom susretu 2. kola A skupine Švicarska je iznenadila Francusku odigravši 26-26.

Francuzi su u drugom poluvremenu imali i četiri razlike, no Švicarska je uspjela izjednačiti na 24-24, a potom u neizvjesnoj završnici izboriti i remi. Francuzi su minutu prije kraja pri 26-26 imali sedmerac, ali Melvyn Richardson nije iskoristio veliku priliku.

Kod Francuza najefikasniji su bili Dika Mem sa sedam i Ludovic Fabregas sa šest golova, dok je Švicarsku predvodio Lukas Laube s devet golova.

U drugom susretu sastaju se Sjeverna Makedonija i Njemačka.

Francuska vodi na ljestvici s tri boda, Njemačka ima dva, a Švicarska jedan bod. Makedonija je na "nuli".

U susretu skupine C Island je pobijedio crnu Goru sa 31-30. Crna Gora je imala zadnji napad, ali Borozan nije uspio zabiti. Večeras se još sastaju Srbija i Mađarska. Island vodi s tri boda. (h)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:07