Dominik Kuzmanović

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
DRUGI KRUG EURA

Kuzmanovićeva ‘čuda‘ nisu pomogla, Hrvatska nesretno izgubila od Francuske

Na startu drugog kruga, naši su rukometaši u "klasiku" poraženi sa 32:34
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2024. 19:40

HRVATSKA - FRANCUSKA 32:34

Köln, Lanxess Arena.

Hrvatska: Mandić (2), Klarica 4, Cindrić 2, Srna 6, Šoštarić 3, Načinović 1, Jelinić 4, Kuzmanović (13), Mihić, Glavaš 1, Šipić, Kušan 3, Lučin, Mamić, Karačić 4, Maraš 4

Francuska: Desbonnet (2), Mem 6, Mahe 2, Prandi 1, Porte 1, Fabregas 3?, Descat 3, Bellahcene (5), Nahi 2, Lenne 3, Tournat 4, N. Karabatić 5, L. Karabatić 1, Konan, Remili 3, Richardson

SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Francuska 2 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Lučin 19, Načinović 30, Srna 43, Glavaš 58), Francuska 8 minuta (Fabregas 7, 36, 42 CK, L. Karabatić 7, Mem 51)

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Karabatić

image
SOFASCORE


U sjajnoj utakmici na startu drugog kruga Eura u Njemačkoj, Hrvatska je u Kölnu ipak poražena od Francuske. Ostali smo na bodu, Francuzi su otišli na četiri i tako su nam šanse prema polufinalu bitno smanjene.

Hrabro je igrala Hrvatska protiv Francuske. Imali smo odličan početak, ali pritisak koji su nam Francuzi radili u napadu nismo mogli izdržati, pa je nakon naše početne prednosti Francuska bila u stalno plusu koji je napravila u trenutku kada je došlo do promjene u sredini naše obrane, kada je Lučin zamijenio Srnu, pa odmah izletio na dvije minute što su Francuzi naravno kapitalizirali bez problema svojom individualnom napadačkom kvalitetom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Počeli smo u postavi bez izmjena, Cindrić u oba pravca, u sredini obrane Načinović i Srna. Na krilima standardno, Jelinić i dvojka u obrani, na golu Mandić. Napadački smo odgovorili Francuzima, ali obrambeno nismo mogli i to na je bio veliki problem.

Naravno de je ritam bio paklen, a utakmica fizički jako teška, pa smo morali ići s izmjenama, a one su kod nas uvijek kocka. No, ovaj puta se odlično poklopilo. Na gol je došao Dominik Kuzmanović i obranio je do kraja poluvremena osam lopti, bio je nesavladiv za Francuze i njihova prednost od tri gola razlike se istopila. Karačić je preuzeo sredinu umjesto Cindrića, ali došao je umjesto opet dobrog Klarice Maraš i on je u tom trenutku naših dobrih obrana eksplodirao, te s tri uzastopna gola doveo do egala od 17:17. To je zvučalo odlično, ohrabrujuće da se pred takvom Francuskom nismo predali niti jedne sekunde nego smo ih napali najbolje što možemo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Ako za neke stvari možemo žaliti u prvom dijelu, onda su to dva gola Lennea iz mrtvog kuta i jedan slučajni cepelin koji je ponovo Lenne odigrao s Descatom, pa su Francuzi poentirali, makar to nisu morali u tom trenutku. Imali smo problem i na kraju prvog dijela kada je norveški sudački par pozvao u pomoć VAR zbog prekršaja Načinovića na Prandiju. VAR je pokazao da je Načinović samo podignuo ruku i da se Prandi zabio u njega, pa iako su mislili pokazati Načinoviću crveni karton, predomislili su se i pokazali mu dvije minute koje nije zaslužio zbog tog starta. No, to je bilo više na autoritet Francuza i da bi suci zaštitili sami sebe.

Sve u svemu igrali smo jako zanimljivo poluvrijeme, utrkivali se s Francuzima na 18:18 u utakmici kakva je bila teška za očekivati, u kojoj je bilo jako važno držati napadački ritam. I bilo je za očekivati da će Francuzi u drugom dijelu inzistirati na nešto čvršćem rukometu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Drugi dio Francuzi su počeli s dvije značajne promjene. Na sredinu napada je došao Mahe, na gol Bellahcene. Odlično je igrao Nikola Karabatić kao da je bliže punoj snazi nego mirovini. Zabijao je izvana, asistirao za crtu, igrao obranu i dao Francuskoj puno više nego što su svi očekivali.

Francuska nam je pobjegla za dva gola u startu, najviše problema radio nam je vratar Kiela Bellahcene. Na njegovu seriju obrana nadodale su se dvije naše greške u napadu i Francuska je to odmah kaznila prednošću 24:21 nakon koje je Perkovac odmah pozvao time out.

Bila je to potencijalno opasna situacija za nas, jer se utakmica mogla prelomiti u korist Francuza. I makar je Fabregas dobio treće isključenje, Bellahcene je obranio penal Šoštariću i morali smo biti još oprezniji da nam Francuska ne odmakne već na sredini nastavka. Nažalost, upravo to nam se dogodilo nakon isključenje Srne. A poznato je da je s Francuzima najteže igrati kada povedu nekom ozbiljnijom razlikom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Ono što je bilo dobro za vidjeti je da Francuzi čim bi malo pustili gas nisu izgledali opasno, pa je Hrvatska morala čekati svojih pet minuta ne bi li se uspjela vratiti u igru, što je iznimno teško protiv takvog protivnika. I ta naša fenomenalna borbenost s Kuzmanovićem na golu dovela nas je u 51. minuti na -1 i opet smo dobili šansu za preokret. Sjajna utakmica se igrala u Kölnu.

Nažalost dvije izgubljene lopte Cindrića na -1, koštala su nas dva primljena gola na praznu mrežu i srušila nam sav trud u ovoj utakmici. Ponovno smo morali loviti tri gola prednosti protivnika i opet suludom energijom uspjeli izboriti priliku, ali su norveški suci isključili Glavaša, dosudili penal koji je Mahe pogodio za 2. Mi smo spuštali, Tournat je zabio i to je na našu žalost bio kraj nadanja.

KRAJ UTAKMICE!

Francuska je pobijedila Hrvatsku 34:32.

60. Francuzi zabijaju s crte za plus dva, još pola minute je do kraja utakmice, a Hrvatska ima minutu odmora.

59. Kušan s krila zabija za minus jedan na ulazu u zadnju minutu!

59. Karačić nas vraća u minimalan zaostatak, još dvije minute su do kraja.

58. Mahe pogađa sa sedam metara za dva pogotka prednosti, a Glavaš je dobio isključenje.

57. Klarica vraća na minus dva, a Kuzmanović novom obranom budi nadu u povratak. Zabio je Jelinić!

56. Prandi zabija za 31:28, još su četiri minute do kraja.

54. Nakratko je sada zaustavljena igra jer je s tribina doletjela jedna plastična čaša. Klarica nakon kratke pauze zabija za minus dva.

53. Hrvatska je na brzinu izgubila dva napada, a Francuzi pogađaju praznu mrežu za odlazak na tri pogotka viška...

52. Kuzmanović nastavlja izluđivati Francuze! Nova obrana hrvatskog vratara otvorila je Hrvatskoj priliku za kontru, a Načinović i Mem dobivaju dvije minute isključenja. Zaista bizarna situacija, Mem je dobio isključenje za prekršaj, a Načinović zbog prenaglašene reakcije za prekršaj...

51. Kuzmanović još jednom brani udarac, ovaj put Karabatiću, a Srna ekspresno na drugoj strani pogađa za minus jedan!

50. Kuzmanović brani sedmerac Descatu! To je njegova deseta obrana večeras.

image
INA FASSBENDER Afp

49. Imala je sada Hrvatska priliku za dolazak na minus jedan, ali Glavaš je pogriješio s dodavanjem u kontri...

47. Igra se sada brzo, gol za gol. Zabio je Mahe, a odmah odgovorio Srna s dva pogotka.

46. Glavaš pogađa sa sedam metara.

45. Porte je zabio s krila, a Hrvatska nije iskoristila napad. Promašaj Maraša pokupio je Nikola Karabatić i zabio sa svoje polovice za plus četiri.

image
ANTE CIZMIC Cropix

43. Dvije minute isključenja zaradio je Srna, ali Francuzi nisu uspjeli iskoristiti svoj napad. Ponovno je obranio Kuzmanović!

Bilo je jasno da serija kad-tad mora stati. Nakon 21 šuta na turniru bez ijednog promašaja, Mario Šoštarić je "kapitulirao" iz sedmerca koji mu je obranio Bellahcene.

image
INA FASSBENDER Afp

42. Crveni karton za Fabregasa! Francuski pivot zaradio je treće isključenje i izgubljen je za Francuze u ovoj utakmici... Šoštarić nije iskoristio sedmerac, nadmudrio ga je Bellahcene, ali Jelinić iz idućeg napada pogađa praznu francusku mrežu za minus dva.

40. Karačić je tukao ispod ruke, ali Bellahcene skreće udarac i skuplja novu obranu. S druge strane, brzi pogoci Fabregasa i Nahija natjerali su Perkovca na time-out.

39. Srna pogađa, a Kuzmanović čita veliku priliku Luke Karabatića!

37. Hrvatska nije iskoristila napad s igračem više na parketu, dok Mem s druge strane nastavlja dobru večer i zabija svoj šesti pogodak na susretu.

36. Bellahcene hvata pokušaj Lučina, a Kuzmanović čita Nikolu Karabatića. Hrvatska je nakon obrane krenula u kontru, a Fabregasov prekršaj nad Karačićem suci su kaznili s dvije minute isključenja.

35. Lučin je sjajno prošao i pogodio vratnicu, ali Maraš pogađa iz idućeg pokušaja!

33. Kuzmanović je bio blizu obrane, ali Karabatić zabija četvrti gol na utakmici. Karačić na drugoj strani sjajno pogađa u malu mrežu i vraća na minus jedan.

image
ANTE CIZMIC Cropix

32. Tournat koristi igrača više za Francusku i zabija svoj prvi gol na utakmici.

? Nekoliko vaših komentara uoči drugih 30 minuta...

"Eee pa inače bismo se raspali nakon -3 protiv Francuza. A vratitli smo se i to kako. Hrabro u drugo poluvrijeme i mogli bismo ih dobiti." (Magdalena Jelić)

"Moramo pojačati obranu i to pod hitno." (Toni Nikolaš)

"Što golman znači..." (Jinx Chulinec)

"Kuzmanović fenomenalan na golu." (Tanja Tanjić Tušek)

31. Počelo je drugo poluvrijeme! Maraš je pucao u prvom hrvatskom napadu, ali Bellahcene brani.

Ovo je bila reakcija hrvatske klupe nakon jedne od Kuzmanovićevih obrana u završnici poluvremena.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kuzmanović je bio upitan za turnir zbog bolesti, a sada izluđuje Francuze!

Više o našem vrataru pročitajte OVDJE.

Kraj prvog poluvremena!

Kuzmanović je u zadnjem francuskom napadu sjajno obranio novi udarac, a Hrvatska u zadnjim sekundama preko Lučina, odnosno Karačića, nije uspjela zabiti za prednost uoči odmora. Igrači na pauzu odlaze s izjednačenim rezultatom (18:18).

30. Descat zabija s krila i prekida francusku sušu pogodaka, ali Karačić odmah odgovara i vraća izjednačenje. Načinović je nakon toga napravio oštar prekršaj u obrani, a suci su mu nakon pregledavanja snimke dodijelili dvominutno isključenje.

29. Kuzmanović je zaključao vrata! Nova velika obrana, a Maraš zabija za izjednačenje iz kontre. Hrvatska je sada napravila seriju 3:0, urpavo preko Maraša i Kuzmanovića.

28. Maraš iz teške situacije zabija za minus jedan! Još su dvije minute ostale do poluvremena.

Nikolu Karabatića pokušava se zaustaviti svim sredstvima.

image
ANTE CIZMIC Cropix

27. Ponovno Kuzmanović! Četvrta je to već obrana za hrvatskog vratara, koji je trenutačno na 50 posto obranjenih udaraca večeras.

25. Nova sjajna intevencija Kuzmanovića otvorila je kontru za Maraša, a on zabija za 15:17!

24. Fenomenalna akcija Francuske. Lenne je imao mali kut s krila, ali se sjajno snašao i pronašao na drugom krilu Descata cepelinom, a on lako pogađa mrežu.

23. Kuzmanović je došao do druge obrane, a Jelinić iz dvije vezane kontre zabija dvaput za povratak Hrvatske na minus jedan.

21. Luka Karabatić uspio se izboriti za šut na crti i pogoditi za svoj prvi gol na utakmici. Na drugoj strani Karačić ekspresno vraća našu reprezentaciju na dva pogotka zaostatka.

20. Kuzmanović sjajno brani stopostotnu šansu Descatu, a Kušan na drugoj trani vraća Hrvatsku na minus dva!

image
ANTE CIZMIC Cropix

18. Srna se okuražio na šut s devet metara, ali lopta je odsjela na vratnici. Francuzi na drugoj strani preko Nikole Karabatića prvi put odlaze na tri pogotka viška.

16. Hrvatska je zaigrala bez vratara, a Francuzi su to kaznili pogotkom u praznu mrežu i otišli na dva pogotka prednosti. No, Cindrić prodorom vraća Hrvatsku u minimalni zaostatak.

14. Prvo isključenje na utakmici za Hrvatsku. Na dvominutnu pauzu ide Lučin. Puno praznog prostora kaznio je Mem i zabio svoj treći gol, a Goran Perkovac ubrzo je pozvao prvi time-out.

13. Francuska je pogotkom Nikole Karabatića povela prvi put na utakmici (8:7), ali Načinović brzo vraća utakmicu u egal.

12. Desbonnet je obranio udarac Klarice, a Mem na drugoj strani izjednačuje na 7:7

11. Novi duel Mema i Mandića, ponovno je pobjednik hrvatski vratar!

10. Šoštarić je "vruć" na početku, već ima tri pogotka i dalje drži savršen učinak na prvenstvu (21/21). Na drugoj strani zabijali su Lenne i Nikola Karabatić, ali Srna je ponovno odveo Hrvatsku na dva razlike.

Hrvatski navijači u Lanxess Areni zasad imaju razloga za zadovoljstvo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

9. Lenne zabija s krila iz teške pozicije, dok je Francuska imala dva igrača manje. Istom mjerom, također s krila, uzvraća Šoštarić na drugoj strani i vraća na plus dva.

7. Fabregas ruši Načinovića u izglednoj situaciji i zarađuje isključenje od dvije minute, prvo na večerašnjem susretu. Samo par sekundi kasnije, Luka Karabatić radi prekršaj za sedam metara i također zarađuje isključenje. Hrvatska će sada imati dva igrača više.

Ako je suditi po početku utakmice, Lovre Luka Klarica mogao bi (opet) biti jaki hrvatski adut iz rukava. Svako rješenje za koje Francuzi nemaju spreman protuotrov zlata vrijedi...

image
ANTE CIZMIC Cropix

6. Srna uz malo sreće, od bloka, pogađa za novo vodstvo Hrvatske. Dobre vijesti stižu i s druge strane parketa, Mandić brani prvi udarac na utakmici. Pucao je Mem.

4. Francuzi rade prekršaj u napadu, a Klarica brzo kažnjava njihovu grešku i zabija drugi pogodak na utakmici. No, Mem odmah poravnava rezultat na 2:2.

? Pitali smo vas kakva su vaša očekivanja od utakmice.

"29:26 za Hrvatsku." (Marinko Antunović)

"Ako golmani obrane deset udaraca, onda igramo egal. Bez toga ništa." (Alan Habuzin)

"Francuzi će osvojiti. Prejaki su za nas. Nažalost." (Dražen Dražen)

2. Klarica zabija prvi pogodak na susretu, ali Francuska se brzo vraća preko Fabregasa.

1. Počela je utakmica! U prvom napadu Francuske Remili je tukao visoko iznad vrata.

Uskoro počinje rukometni klasik! Prvi napad na utakmici imat će Francuska.

U prvoj utakmici skupine u kojoj se nalazi Hrvatska, Austrija je nastavila svoju bajku i svladala Mađarsku 30:29, priredivši tako novo iznenađenje.

Više pročitajte OVDJE.

17.10 Kako nam iz Njemačke javlja naš novinar Dražen Pinević, Hrvatska u večerašnjem susretu neće moći računati na Domagoja Duvnjaka. Izbornik Perkovac najavio je da će kapetan biti upitan zbog povišene tjelesne temperature, a sada je i službeno da ćemo protiv Francuza morati bez Duvnjaka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 06:43