Goran Perkovac

 Ante Čizmić/Cropix
ODJECI POBJEDE

Kod Hrvatske nema ‘normalno‘, Perkovac poručio: ‘Dobili smo ružne kritike koje ne zaslužujemo‘

"Mi smo već nekoliko godina na istoj razini, ovo u tom smislu nije kiks", smatra izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 23:28

Hrvatska je prva reprezentacija koja je pobijedila Njemačku u Lanxsess Areni u Kolnu. Bila je to 15. utakmica Njemačke u ovoj velebnoj dvorani, imala je 14 pobjeda i egal protiv Austrije. I sada je prvi puta doživjela poraz. Kod nas nema normalno, ili deset protiv Španjolske ili pobjeda nad Njemačkom u Kölnu ili ispadanje s turnira od onih koje smo trebali dobiti. To je stvarno loše.

Goran Perkovac nije blistao od sreće nakon pobjede iako je s njom ljepše završiti Euro...

- Ovo je važna pobjeda za našu budućnost. Lijepo je pobijediti Njemačku pred 20.000 ljudi. Ovo je samo dokaz onoga što stalno tvrdim. Kuzmanović je bio fenomenalan, to su stvari koje se rijetko događaju. Jedino što nije bio dobro je naš plasman, po svemu smo zaslužili biti gore. Odigrali smo najbolje utakmice protiv najjačih protivnika, Španjolske, Francuske i Njemačke. Izgubili smo ono što nismo smjeli. Dobili smo jako puno kritike, ružne kritike koje ova momčad nikako ne zaslužuje.

Vratio se utakmici.

- Veliki dobitak su Šoštarić i Maraš koji su bili trojke u obrani. Kuzmanović? Zar uopće treba komentirati. Bili smo bez Srne, Lučinu je otišao list, Šipiću rame i sve smo uspjeli iskompenzirati. Zaključio bih da smo mi već nekoliko godina na istoj razini, ovo u tom smislu nije kiks, ostali smo na istoj razini, ali htjeli smo bolje i zato nismo zadovoljni.

Imamo samo mjesec dana do priprema za OI kvalifikacije?

- Daj Bože da se Martinović i Mandić oporave - zaključio je Goran Perkovac.

Alfred Gislasson profesorskim glasom je objasnio poraz svoje momčadi.

- Hrvatskoj čestitke, ja sam zadovoljan s prvim poluvremenom i polufinalom koje je bilo naš san prije početka natjecanja. Nismo igrali dobro, jako puno smo promašili i protivnički vratar je bio sjajan. Sada nas čeka Danska protiv koje ćemo morati igrati znatno bolje ako želimo imati bilo kakvu priliku. Danas smo priliku dali svima i s te strane to je dobra škola za naše mlade igrače.

image

Domagoj Duvnjak

Ante Čizmić/Cropix

Domagoj Duvnjak, kapetan, poručio je nakon pobjede:

- Silno sam tužan i razočaran jer ovo je trebala biti naša utakmica za polufinale, a mi smo to sve propustili u utakmicama protiv Mađarske i Islanda koje nismo smjeli izgubiti. Uvijek je lijepo pobijediti Njemačku u Njemačkoj, ali to ne može oprati razočaranje. Ovo je mlada momčad, velike perspektive, imali smo vratara koji je bio fenomenalan i to je samo dokaz da imamo snagu za puno veće stvari nego što smo pokazali Sada se moramo okrenuti kvalifikacijama za OI, to je jako važan turnir za hrvatski rukomet i moramo se za njega pripremiti maksimalno.

Dominik Kuzmanović bio je apsolutni junak naše pobjede. Priredio je pravi show u Kölnu.

- Sve se od početka dobro složilo i naša energija i obrana i sretan sam da sam imao priliku braniti pred ovoliko ljudi u ovakvoj atmosferi. Ponovo ću staviti momčad u prvi plan, jer je momčad ta koja pobjeđuje i gubi. Danas smo bili onakvi kakvi uvijek trebamo biti.

image
INA FASSBENDER Afp

Luka Cindrić se “probudio”.

- To smo mi, nema kod nas sredine. Ili smo odlični ili nas nema, ta sredina je nešto što nam naviše ponekad nedostaje. Odigrali smo dobru utakmicu, treba priznati i to da Nijemce nije vukao rezultatski značaj, da su dali priliku igračima koji manje igraju, ali kako god, mislim da smo kao tim pokazali da možemo više u cjelini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 04:10