ODD ANDERSEN Afp
SPEKTAKL JE POČEO

Francuzi i domaćini Nijemci s ogromnom razlikom i u velikom stilu otvorili Europsko prvenstvo

Hugo Descat je sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac u pobjedničkoj reprezentaciji
Piše: D. Pinević/HinaObjavljeno: 10. siječanj 2024. 19:51

Francuski rukometaši s uvjerljivih su 39-29 (17-13) pobijedili reprezentaciju Sjeverne Makedonije u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Njemačkoj, koja je odigrana u Merkur-Spiel Areni u Duesseldorfu.

Lagano su počeli Francuzi, do poluvremena +4, a onda su malo u nastavku pojačali gas i sa novih +6 došli do uvijek lijepih +10. Dylan Nahi i Hugo Descat klasično za ovakve susrete kada su krila u pitanju zabila su 13 golova bez ijednog promašaja. Realizatorski im je blizu bio Peševski, ali obrambeno Makedonci to pratiti nisu mogli.

A nakon Francuza na teren su na opće oduševljenje domaće publike izašli Nijemci i protiv Švicarske slavili 27:14. Nisu imali težak posao. Odmah ih je u startu sa 9 obrana u prvom dijelu pogurao Andreas Wolff, na poluvremenu su imali 13:8 i bila je to za njih utakmica bez napora koju je lako diktirao Yuri Knoor.

Sredinom drugog dijela Nijemci su prešli deset golova prednosti, a Alfred Gislasson iz igre je izvadio Wolffa s gola i dao priliku mladom Spathu. Naravno, prvi njemački vratar ispraćen je ovacijama, a Švicarci bi se i gore proveli da na njihovom golu nije bilo vrlo dobrog vratara Magdeburga Nikole Portnera. Ozbiljno zvuči podatak da je Švicarska zabila samo 14 golova, od toga 6 u drugom dijelu, što ponešto može reći o njemačkoj obrani.



Francuska – Makedonija 39:29 (Descat 7, Nahi 6, Mem 5/Peševski 7, Gjonov 6, Kuzmanovski 4)

Njemačka – Švicarska 27:14 (Knoor 6, Ficher 3, Koster 3/Rubin 4, ben Romdhane 2, M. Zhender 2).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:52