Domagoj Duvnjak

 Damir Škomrlj/Cropix
PSIHOLOŠKI TEST

Duvnjak još jednom pokazao koliko znači Hrvatskoj: ‘Izvukli smo se iz velikog minusa‘

"Moglo je i bez pogrešaka na početku drugog poluvremena", rekao je junak pobjede Zvonimir Srna
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. siječanj 2024. 21:05

U prvoj utakmici na Croatia Cupu, hrvatski su rukometaši u Poreču pobijedili Crnu Goru s 29:25 (14:13). Junak naše pobjede bio je Zvonimir Srna, koji je sjajno igrao u dva pravca.

- Moglo je i bez pogrešaka na početku drugog poluvremena. Iskreno, malo smo umorni, malo su nam noge bile teške, a imali smo jako dobrog protivnika. Imali smo uspona i padova, ali mislim da smo sve u svemu bili OK i da ćemo se s vremenom dizati sve do utakmice protiv Španjolske.

Najbolji strijelac Mario Šoštarić (šest golova) bio je siguran u nastavku, zabijao je što treba, preuzeo penale, a kaže:

- Ono najbitnije je da smo mi kod minus tri pokazali što i kako mislimo i želimo i to je jako važno za ovaj tim. Nije nam bilo lako, jer su noge teške, jer smo puno radili proteklih dana, što se uostalom i vidjelo u nekim segmentima utakmice, ali smo se na kraju uzdigli iznad svega i dobili utakmicu, što je uvijek velika stvar.

Kapetan Domagoj Duvnjak je još jednom pokazao što znači ovom timu. Završio je na halfu u obrani, dao ključnu asistenciju Šoštariću, bacio se na glavu za jednom ničijom loptom i to je to što u ovom timu može samo on.

- Teška utakmica, bili smo u velikom minusu i nije bilo jednostavno stizati, ali mi smo to sjajno izgurali. Noge su nam stvarno još uvijek prilično teške, moramo se još puno više ubrzati da bismo u konačnici dobili ono što svi želimo i očekujemo. Crna Gora je imala super Simića na golu, ali i mi smo na kraju imali Filipa Ivića koji nam je olakšao posao. Ništa, sad idemo dalje, na redu je Slovenija u subotu, čeka nas još teži posao, pa nakon njega glanc za Euro.

U petak, drugog dana Croatia Cupa, od 17 sati u Poreču igraju Slovenija i Crna Gora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. lipanj 2024 00:07