ANTE CIZMIC Cropix
IZ SVLAČIONICE

‘Dopustili smo Austrijancima da se vrate, možda je ovo i dobro, sada smo se malo spustili na zemlju‘

Ostaje žal za ovim bodom i za Ivanom Martinovićem za kojeg se nadam da će biti u redu - rekao je Duvnjak
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 22:33

Nakon uvjerljive pobjede protiv Španjolske, hrvatski rukometaši su u susretu 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Mannheimu remizirali 28-28 protiv Austrije.

Nakon uvjerljivih +10 protiv Španjolske, hrvatski rukometaši nisu uspjeli ponoviti tako dobru igru i protiv Austrije. Hrvatska je nakon velike drame odigrala 28-28 protiv Austrije, premda je tri minute prije kraja imala tri razlike, a 30 sekundi prije kraja susreta napad s igračem više.

- Austrija je odlična ekipa, igrali su dobru obranu i bili jako dobri u prekidanju napada. Nismo našli rješenje za njihovu igru 7 na 6. Ostaje žal za ovim bodom i za Ivanom Martinovićem za kojeg se nadam da će biti u redu. Sigurno je da će Martinović puno faliti ako je izgubljen. Držim fige da će s njime biti sve dobro. Austrija ima šutere izvana koji su nam stvarali probleme. Danas su bili raspoloženi i zasluženo su osvojili bod. Ništa nije izgubljeno i dalje je sve u našim rukama - govorio je nakon utakmice Mario Šoštarić, a na njega se nadovezao kapetan Domagoj Duvnjak:

- Zasluženo su uzeli bod. Krenuli smo fenomenalno, ali smo im dopustili da se vrate. Znali smo da će biti teška utakmica, sada smo se malo spustili na zemlju što je možda i dobro. Mogli smo prelomiti utakmicu u nekoliko navrata, ali to je sport.

Utakmicu je kratko komentirao i Luka Lovre Klarica:

- Odlično smo otvorili utakmici, ali smo se u jednom trenu opustili i Austrijanci su se vratili. Imali smo napad za pobjedu, ali nismo iskoristili. Što je tu je, idemo pobijediti Rumunjsku i sretni otići u drugi krug.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 05:38