Ivan Martinović

 ANTE CIZMIC Cropix
NESTVARAN REZULTAT

Čovjek koji je uništio Španjolce: Ostavili smo srce pred osam tisuća ljudi. Karačić: Kad vidiš te lavove...

To što je Hrvatska napravila na početku Eura dugo će se pamtiti
Piše: SN, Dražen PinevićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 22:27

Povijesnu pobjedu ostvarila je Hrvatska u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Njemačkoj. Španjolska je "pala" s velikih deset golova razlike, naši rukometaši slavili su rezultatom 39:29.

Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović s osam postiguntih golova.

- Ostavili smo srce na terenu i zasluženo pobijedili. Rekli smo si da hoćemo uživati i to smo ispunili pred osam tisuća nevjerojatnih ljudi. Mislim da se nitko nije nadao da ćemo ovako odigrati, ali vjerovali smo i dobro je ispalo. Idući korak je Austrija i treba ponoviti ovakvu predstavu. Trebamo samo nastaviti ovako i vidjeti ćemo do kuda će nas to dovesti.

Nadovezao se iskusni Igor Karačić:

- Stvarno smo odradili odlično ove pripreme, osjetili smo tu neku kemiju između nas. Kad vidiš te mlade lavove kako se bore... Nestvarno! Nije važno ni ući na teren svih 60 minuta, dovoljno je gledati njihovu sjajnu predstavu.

I Mario Šoštarić upisao je osam pogodaka:

- Mi smo presretni, od prve minute postavili smo se na terenu. Postavili smo se gusto, znali smo da to možemo i napravili sve što smo se dogovorili. Ova će nam pobjeda mnogo značiti za naše samopouzdanje.

- Znali smo kako igra Španjolska, znali smo njihovu igru s pivotom, igraju tako 20 godina. Znali smo da je gusta sredina ključ za takvu utakmicu i mislim da je ta obrana bila ključ koji nas je gurnuo u odličnu izvedbu. Svi smo oduševljeni s podrškom koju smo imali i vjerujem da će tako ostati do kraja.

Svi su bili zanimljivi za čuti nakon velike pobjede.

Luka Klarica, uđe tri minute i zabije tri gola, prvi puta na Euru.

- Cijelu utakmicu sam bio na nogama, pa smo bili zaigrani. Stvarno fenomenalna utakmica, 40 golova Španjolskoj je nešto što se pamti.

Veron Načinović je opet odigrao veliku utakmicu.

- Čestitam momčadi, drago mi je da smo ovako otvorili turnir, osjećali smo se kao kod kuće. Obrana je bila sjajna, od nje sve počinje, napad je to popratio, popratili su nas vratari, držali smo se dogovora i u sportu se zna svašta dogoditi, to svašta je bila ova naša današnja pobjeda. Jako smo sretni zbog toga.

Zvonimir Srna još jednom je dokazao da smo dobili ekstra kvalitetu u oba pravca koju dosad nismo imali.

- Sve je išlo sjajno, ali prvo hvala navijačima, jer ovo je nešto strašno, što se samo doživjeti mora. Ja sam u prvoj minuti vidio da nema straha, da smo pravi. Nismo se trgali, nego je svatko dao svoj maksimum. Krenem ja, uđe Tin, krene Cindra, uđe Kara, krene Marta, uđe Klarica... Malo smo bili nervozni nakon onog Egipta lani, ali uši smo kako treba i to je to.

Tin Lučin nakon nijedne minute u Poreču, briljantan u Mannheimu.

- Izgledalo je fenomenalno na tribinama, pa se prenijelo na teren. Dogovore smo ispoštovali, trčali smo i ispalo je super. Uživali smo. Neki nisu vjerovali da mi možemo, ali ja sam znao da će se to dogoditi, ali opet nismo još ništa napravili ako ne dobijemo preostale dvije utakmice u grupi. Španjolce se nije pitalo ništa od početka i imamo razloga biti sretni i ponavljam bez previše euforije.

Domagoj Duvnjak začudo malo minuta, ali dobrih minuta.

- Sjajno, doživljaj je igrati u ovakvoj atmosferi. Igrali smo odličnu utakmicu koja nam je jako trebala, ali nakon nje moramo ostati na zemlji, ovo je tek početak natjecanja i ne nastavimo li ovako, nismo napravili ništa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 00:33